Põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi sõnul soovitakse konkurssidega tunnustada tootjaid, kes panustavad mahetoidu tootmissesse ning tarbijaid, kes oskavad väärtustada puhast toitu.
„Ülimalt positiivne on tõdeda, et eestlased on muutunud teadlikumaks ja seeläbi ka nõudlikumaks ning teevad oma tarbimisvalikuid tervisliku puhta toidu kasuks,“ nendib Seeder.

Parima tootja ja toote valis välja erialaspetsialistidest koosnev žürii. Toodete hindamine toimus Eesti Kulinaaria Instituudis tippkokkade osavõtul.

Tootjakonkursile kandideeris 10 mahetootjat üle Eesti, tootekonkursile esitati 29 toodet 14-lt ettevõttelt.

Konkursid korraldas Põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Eesti Kulinaaria Instituudi ja Mahepõllumajanduse Koostöökoguga.