Neid kellasid on nüüd kokku 4. Kellade õnnistamisel osalesid Jaanus Jalakas, Ahti Udam ja Toomas Paul, millele järgnes pidulik jumalateenistus. Jumalateenistuse lõppedes andis linnapea Värner Lootsmann tänas ja üle Loksa linna tänukirjad Jaanus Jalakale pühakoja kui kultuuriväärtuse hoidmise ja arendamise eest, Eivolt Genergardile koguduse ja kirikuaia eeskujuliku teenimise eest, Ahti Udamile koguduseeeskujuliku teenimise eest, Toomas Mäeväljale igakülgse toe ja abi eest Loksa kiriku kellade paigaldamisel, samuti tänati Toomas Pauli. Kirikuõpetaja Jaanus Jalakas tänas ka omaltpoolt kõiki, kes on kaasa aidanud kiriku korrashoiule ja taastamisele.

Peale tunniajalist pausi hakkas rahvas taas kirikusse kogunema. Loksa kirikukellade sisseõnnistamisele järgnes vägagi sümboolne Arsise noorte kellade ansambli kontsert. Arsise noorte kellade ansambel alustas tegevust 1996. aastal, mil kammerkoori Arsis lauljate lapsed esitasid jõulude ajal paar pala. Sellest väikesest etteastest kasvas välja kuue aasta pikkune koostöö.

Praeguste noorteansamblite juured on Arsise Kellade Koolis. 2003. aastal lõpetasid esimesed õpilased kellade kooli ja samal aastal loodi ka Arsise noorte kellade ansambel. Konkursil valiti 45 osavõtja hulgast 14 kellamängijat. 2006. ja 2007. aastal korraldati vastava aasta koolilõpetajate osavõtul taas konkursid. Hetkel tegutseb neli noorteansamblit: kaks Tallinnas ja kaks Tartus. Aivar Mäe on Arsise Kellade Kooli asutaja ja Arsise kontsertansamblite kunstiline juht ja dirigent.

Kontserdile oli kuulajaid tulnud väga palju ning keegi ei pidanud oma tulekut kahetsema, tegemist oli tõepoolest suurepärase kontsertiga. Arsise noorte kellade kõla paani kõlama kõigi hinged. Oli vaimustav muusikaelamus ning emotsionaalse dirigendi Aivar Mäe lühikesed lood ansambli tegevusest ning palade tutvustused tegid kontserti eriti sisukaks. Suur tänu noortele muusikutele ning nende juhendajale dirigendile Aivar Mäele.

Loksa kiriku tornikellad võivad nüüd uhkelt kõlada!