Külastasime Heimtali koduloomuuseumi, kus oli lisaks ajaloolisele poolele ka tekstiilikunstnik Anu Raua püsiekspositsioon. Perenaine oli ladusa jutuga ja oli mida vaadata. Kiiresti heitsime pilgu Raudna Põhikooli võimlale, mis valminud mõned aastad tagasi, kuid väga põneva arhitektuuriga - võimla on ehitatud mõisaaegsetesse ringtallidesse. Edasi jätkus sõit teisele poole Võrtsjärve - Vehendisse, kus on Eesti Maaülikooli Põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Limnoloogiakeskus. Pool grupist läks Järvemuuseumi tutvuma akvaariumites ujuvate Eesti kaladega ja teine pool kalega (madala süvisega puidust valmistatud purjekas, mõeldud kalapüügiks just Võrtsjärvel) järvele angerjasuppi sööma ja kuulama kapteni mõnusaid pajatusi. Hiljem rühmad vahetusid.

Järgnevalt tutvusime kohalike ettevõtjate tegevusega. Käisime vaatamas Marjasoo talu mustika- ja jõhvikakasvatust. Siis pisut sõitu Polli Seedri puukooli, kus tutvustati taimekasvatust puukoolis, näidati kastmissüsteeme ja kasvuhoonete komplekse. Nagu maainimesele kohane ostsime istikuid, mille bussijuht Margus Siigur lahkelt bussi pakiruumi pakkis ning peale pisikest kehakinnitust Karksi lossivaremetes sõitsime koju.

Tänan kogu suurt ja vahvat reisiseltskonda ja Aive Annustet fotode eest.

Sõitu aitas rahastada Kohaliku Omaalgatuse Programm, Are vallavalitsus, Murru Küla Selts ning iga reisiline ise. Projekti nimi on "Kogemuste võrra rikkam." Ehk reisime mõni teine kord jälle.