Infra ehitiste ameti juhataja Endel Vatter. Tema sõnul otsustas lammutusfirma jaamahoone tükkhaaval lahti võtta, et võimalusel tulevikus hoone uues kohas kokku panna. Kas ja kus hoonet tulevikus näha saab, ei oska hetkel veel keegi öelda. Hoonealune plats on kavas heakorrastada - siluda ja külvata maha muru.

Saue abilinnapea Mati Uuesoo lisab, et linn vaksalihoone lammutamist ei nõudnud, kuid rahuldas majaomaniku Eesti Raudtee taotluse seda teha. „Linna soov oli, et vanast raudteehoonest võiks saada kena koht, kuid omanikul puudus huvi ja mõtted seda renoveerida ning võimalike rentnike jaoks oleks pikalt tühjana seisnud maja korrastamine liiga kalliks läinud," selgitab ta. „Loodame, et lagunenud ja koleda maja asemele tekib linna kaunis roheline ala."

Paljud Saue elanikud tunnevad kindlasti perroonist ida pool seisnud, peaaegu sajandivanuse jaamahoone lammutamise pärast kurbust, sest jaam oli koos Saue mõisaga linna vanemaid hooneid ning tähelepanuväärne linna kujunemise ajaloos. Kahjuks oli vana vaksali tänaseks juba aastaid tühjana seisnud maja väga halvas seisukorras.

Tallinna Tehnikaülikooli üliõpilane Anne Kruuse kirjutas aastaid tagasi oma kursusetöös Saue jaamahoonest: „Jaamahoonet ei ole tegelikult mõtet hakata restaureerima. Pakun välja, et selle asemele võiks mälestusmärgina kaduvast raudteekultuurist püstitada tänapäevasema ehitise sama koha peale tänaste materjalidega, mis sobiks uute europerroonide ja -rongidega. Olgu ta siis ratta- ja rulluisulaenutus või hoopis Saue linna nüüdisaegne muuseum ja väljapanekute „saal" klaasi, metalli, betooni ja ehk isegi puitu kasutades. See võiks sümboliseerida seal kord asunud hoonet.

Hea arhitekt leiaks ka põhjalikuma kaalumise järel võimaluse kasutada vana hoone iseloomulikke elemente nagu viilkatus, valgmikud või risaliit, ajakohaselt."

Tõenäoliselt 1917. aastal ehitatud Saue jaamahoonel on pikk ja kirev ajalugu - 1926. aastal avati Saue raudteejaamas uus postiagentuur nimega „Saue vaksal", kus toimus liht- ja tähtkirjade vastuvõtt ning väljaandmine, postivahetus ja muud postioperatsioonid, lisaks telefonipunktile. Hilisemal ajal on hoone funktsioneerinud ka kasutatud riiete kauplusena ja elamuna.

Saue jaamahoone ei kuulunud muinsuskaitse ega muude mälestiste nimistusse.