Luunja Kultuurimaja tegeleb peamiselt valla kultuuriürituste korraldamise ja huvialategevuse koordineerimisega.

Vallavalitsuse eesmärgiks oli leida parim võimalik eestvedaja valdkonnale, mille kaudu on võimalik anda vallaelule juurde sära. Kultuur on ka üheks valla visiitkaardiks, mis kujundab muljet meie omavalitsusest ka väljapoole valla piire.Lisaks kultuurimaja tegevuse juhtimisele on direktori ülesandeks kogu valla kultuurielu eestvedamine ja arendamine. 

Konkursil osalenud 31 kandidaadi hulgast valiti välja 4 finalisti, kellega viidi läbi kaks põhajlikku vestlust, lisaks pidid nad täitma kirjaliku ülesande.

Valiku tegemisel sai otsustavaks kandidaatide ambitsioonikus valla kultuuripilti oluliselt rikastada ning realistlik visioon lähiaastate tegevussuundadest.

Kultuurijuht peaks olema aktiivne organisaator, eestvedaja ning kaasaja, samuti uute ideede genereerija ja elluviija.

Toomas Aru on omandanud sotsiaalhooldustöötaja kutse, lisaks õppinud sotsiaaltöö korraldust ning psühholoogiat. Ta on töötanud sotsiaalvaldkonnas ning projektijuhina kultuurivaldkonnas, viimastel aastatel juhtis noortekeskusi Pärnus. 2006.a. tunnistati Toomas Pärnu linna aasta noorsootöötajaks.

Toomas tegeleb ka ise loominguga - ta on avaldanud luulekogu, tunneb huvi kirjanduse ja kunsti vastu.

Tartumaale kolis Toomase pere abikaasa õpingute tõttu.

Oma esialgses nägemuses peab uus kultuurijuht oluliseks uusi algatusi, suuremal määral projektivahendite kaasamist, Luunja valla kultuurielu nähtavamaks tegemist, tihedamat koostööd ettevõtjatega, kunstinäituste toomist Luunjasse, loovisikute kaasamist, suvise kultuuripildi elavdamist.

Luunja vald ootab lähiaastatel kultuurivaldkonna kiiret arengut eelkõige ürituste valiku rikastamise osas. Olemasolevate võimaluste (maakonna suurima saaliga kultuurimaja, lauluväljak, roosiaed, Tartu linna lähedus) intensiivsem rakendamine, ürituste arvu kasv ja diapasooni laiendamine, koostöö Tartu ja teiste partneritega - see on vaid osa väljakutsetest, mis uue kultuurijuhi ees seisavad.

Edu Toomasele uues ametis !