10. juuni hommikul, kui olime kodused toimetused pereliikmete õlule jätnud, kohvrid pakkinud ning autod tankinud, alustasime teekonda Jõgevamaale, sest ühele õigele tantsupeole eelnevad ka tihedad proovipäevad. Ja tõeliselt tihedad ning väsitavad need päevad ka olid! Lisaks oli taevaisa otsustanud eesti naise vastupidavuse tõsiselt proovile panna ja kõigiks kolmeks päevaks meile ligi 30-kraadise kuumuse saatnud. Kui reedel ja laupäeval oli proovides võimalik olla napis riietuses ning pidevalt end kas siis osaliselt või üleni veega värskendada (selleks olid isegi päästjad oma tehnikaga appi tulnud), siis pühapäeval tuli olla terve päev rahvariietes ning anda pealtvaatajatele kolm kontserti. Eesti naine on ikka ja alati kange olnud ning kergesti ta alla ei anna, eriti veel kui ta Väike-Maarja tormides karastunud on. Nii võisime meiegi koos juhendaja Aino Lukmaniga pühapäeva õhtul koju sõites tunda suurt rõõmu ja rahulolu meeldejäävatest päevadest. Esimene Eesti Naiste tantsupidu oli igati korda läinud!

Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts korraldas 20.-28. augustini 2011 suuremahulise tantsuprojekti Teate- Tants 2011, mille käigus läbiti tantsides 1000 km Eestimaa maanteid. Teatetantsu eesmärgiks oli läbida lakkamatult tantsides ja musitseerides kõik 15 maakonda ning ühendada sel moel Eesti rahvast. Ettevõtmises osales üle 3000 tantsupaari ja muusiku kogu Eestist. Projekti kaasatati kõik eelnevalt soovi avaldanud tantsu- ja muusikahuvilised. Maarjakellukese tantsurühm võttis üle-eestilisest teatetantsust osa 21. augustil. Meie distantsi pikkus oli 2 km ja see kulges Tirbikust Huljani. Algusaeg oli 09.10. Kohal tuli olla pool tundi varem ning autod kõrvalteedele parkida.

Jagasime rühma paarikaupa vahemaadega ära. Kui Tirbiku bussijaamas ootasime, tulid kohalikud inimesed uudistama ja juttu puhuma. Möödasõitvad autojuhid andsid signaali ja lehvitasid. Kui tants algama pidi, tuldi juba kogu peredega vaatama. Meieni jõudis auto muusikaga veerand tundi hiljem ja tants võis maanteel alata. Tantsudeks olid meie rühmal valitud: Tõmba Jüri, Tuljak, Labajalg, Raabiku Kupparimuori. Teate üleandmisel tantsisime teise rühmaga ühiselt Kaera-Jaani. Kui oled ise selle melu sees, siis alles saad aru, millega me tegelikult hakkama saime ja kui tore see kõik ikkagi oli. Oleme tõeliselt õnnelikud, et saime osaleda selles tantsuketis. Järgmine kord tuleks kindlasti juba veel paremini kõik välja, sest oleme nüüd jälle ühe kogemuse võrra rikkamad.

Juulis Europeade maapäeva raames võõrustasime koos Tarapita tantsuseltsiga Tšehhi noori lauljaid ja tantsijaid. Meid võttis lahkelt vastu Möldre talu pererahvas. Möldre talu õuel õpetas Egne Liivalaid Tsehhi noortele tantsu "Welcome to Estonia" mida kõik lustlikult kaasa tantsisid. Hiljem oli kõigil võimalus vaadata Möldre talu loomi ja ratsutada ning punuda sõbrapaelu.

Võimalus oli punuda lihtsamaid paelu - näpunööri ja papist rõnga peal setu paela või siis keerulisemat südamepaela ja laia käepaela erinevate värvide ja mitme lõngaga. Üsna populaarsed oli nii tšehhi kui eesti lipuvärvides paelte punumine. Möldre talu perenaine Reelika pakkus külalistele ka omavalmistatud jogurtit, mis oli väga maitsev. Aeg möödus lõbusas meelolus väga kiiresti. Õhtul oli tore kontsert, kus esinesid lisks tšehhi noortele ka tantsukollektiivid Iirimaalt ja Portugalist. Oli ilus päev ja ilus õhtupoolik.