Kutsume kõiki huvilisi loengut kuulama ja erinevaid e-lugereid proovima! Juba aastakümneid olemas olnud, kuid alles viimasel ajal populaarsuse saavutanud e-raamatud võimaldavad esimest korda eraldada raamatu leheküljed nendest mõtetest, mis sinna kirja pandi.

Nii võib igaüks meist omada tuhandeid e-raamatuid, mis säilivad tavaliste arvutifailidena ilma kulumata või väärtust kaotamata. E-raamatute lugemiseks võib kasutada tavalist arvutit või muretseda selleks otstarbeks spetsiaalse e-lugeri, mida on sama mugav kasutada kui tavalist raamatut. Arvutis e-raamatute lugemiseks tuleb paigaldada spetsiaalne e-raamatute lugemise programm, neist tuntuim on tasuta saadaval olev Adobe Digital Editions.

Eestikeelseid e-raamatuid on praeguseks toodetud ligi 350 teost, nimekiri täieneb pidevalt. Ingliskeelseid e-raamatuid on see-eest saadaval üle miljoni, sajad tuhanded neist ka tasuta. Nii võib vabalt veebilehelt www.gutenberg.org alla laadida autoriõigused minetanud klassikalisi teoseid alates Dante Aligheri „Jumalikust komöödiast" kuni Edgar Allan Poe „Rongani", William Shakespeare'ist, Arthur Conan Doyle'ist, Franz Kafkast, Mark Twainist, Jane Austinist ja lugematutest teistest autoritest rääkimata.

E-lugerid jagunevad laias laastus kaheks - must-valge e-tint ekraaniga lugerid lugemisfännidele ja värvilise LCD ekraaniga e-lugerid suurema vahelduse otsijaile. Kui e-tint ekraan imiteerib paberi silmasõbralikkust ja sellelt võib probleemideta tundide kaupa lugeda, meenutab värvilise ekraaniga e-luger pigem tavalist arvuti- või teleriekraani, mis väsitab pikemal kasutamisel silmi. See-eest saab värvilise ekraaniga lugerit kasutada filmide ja piltide vaatamiseks. Paljudel lugeritel on ka võimalus interneti kasutamiseks. Tihti on e-lugeritel on sisse ehitatud ka sõnastiku funktsioon, mis võimaldab tundmatuid sõnu kindlaks teha ilma raamatut käest panemata.