Saue Gümnaasiumi direktor Jaan Palumets hindab kõrgelt oma õpetajate töövõimet ja professionaalsust. „Pole mingi saladus, et õpetajate palgad on elukallidust silmas pidades allapoole igasugust arvestust. Tänasel päeval on meil reaalselt tööl 56 õpetajat, kes täidavad 69 õpetaja koha ehk jah, teevad palju ületunde," räägib direktor. „Aga vaid see tagab õpetajate tänase keskmise palga juures enam-vähem normaalse sissetuleku."

Saue Gümnaasiumi õpetajate keskmine palk on 952 eurot, mis on üks kõrgematest Eestis.

„Võttes jutuks pedagoogide palgad, ütlen kohe välja oma arvamuse: väärt õpetajad peaksid normaalse töökoormuse juures saama tasu vähemalt 1500 eurot. Kui me kohe ei hakka väärtustama pedagoogide tööd, siis homme on hilja kurta eestlaste haridustaseme languse üle," kinnitas Saue abilinnapea Rafael Amos. „Veel neli-viis aastat tagasi oli ka Saue linnas tavaks maksta lasteaia ja muusikakooli pedagoogidele oluliselt väiksemat palka. Aga õpetaja on õpetaja, olenemata kohast, kus ta õpetajana töötab. Sestap langetasimegi otsuse, et iga Saue linna hallatavas asutuses töötav pedagoog peab saama vähemalt valitsuse poolt vastavale kvalifikatsioonile kehtestatud palga alammäära. Olgu siinkohal kohe öeldud, et lasteaia, muusikakooli ja huvikeskuse õpetajate töötasu tuleb täielikult linna eelarvest. Ja kuna meie õpetajad on tublid, siis ei ole linnavalitsus hetkegi oma toonast otsust kahetsenud."

Lisaks õpetajate palgale on kooli murelapseks juba aastaid olnud ruumipuudus. „Peame leidma võimaluse lahendada ruumiprobleem. koolist tuleks lahutada muusikakool, et mõlemad saaksid segamatult tööd teha ning jätkata nüüdisaegse kooli loomist nii vaimses kui ka materiaalses mõttes," sõnab Palumets. „Meil on olemas õpetajate jaoks loodud motivatsioonisüsteem, kevaditi toimub konkurss „Hea kolleeg", millega püüame oma tublimaid esile tuua. Väga teretulnud on ka see, et riik, maakond ning Saue linn valivad igal aastal aasta õpetajaid, kelle seas on ka tublid Saue Gümnaasiumi õpetajad."

Saue linna Aasta õpetajad

2001 Malle Liiv, Elo-Marika Kongo
2002 Õie Jakobson, Valmar Kaur, Harry Illak
2003 Enla Odamus, Terje Mäss, Ene Stokgolm
2004 Ann Lemnits, Epp Lumiste, Elviira Alamaa
2005 Reet Vester, Reet Jürgens, Ulvi Kanter
2006 Hellen Floren, Maret Evestus, Iljo Toming
2007 Loreida-Velaine Veskioja, Helgi Haber, Juta Ross
2008 Maire Rabinovitš, Merit Israel, Gerli Kirikal
2009 Ulvi Urgard, Eha Tamme, Rene Toome
2010 Helle Torim, Merike Saul, Jaan Palumets
2011 Anu Lauri, Rita Reiman, Elviira Alamaa