Festivali avas sotsiaalminister Hanno Pevkur, kes kinnitas, et valitsus ei ole unustanud pensionäre. 2012. aasta on kuulutatud eakate aastaks ja plaanis on väike pensioni tõus.

Edasi sai iga festivaliosaleja ise otsustada, mida vaadata ja kuulata, sest meelelahutust pakkusid eakate taidluskollektiivid, kuulata sai loenguid vanemas eas inimeste terviseprobleemide kohta, jagati nõuandeid, mida silmas pidada reisimisel. Huvitava loenguga esines Ida-Tallinna Silmakliiniku silmaarst, kes rääkis silmapõhja lupjumisest ja kollatähni kärbumisest. Tutvustati eakatele mõeldud mobiiltelefoni ja anti pangandusalast nõu. Huvilised said vaadata komöödiaid „Ilusad valed" ja „Papa" ning kohal olid ka Prillitoosi saate tegijad. Tegevus toimus korraga kolmel korrusel. Kui esimesel korrusel toimus avatseremoonia, avas kolmandal korrusel taidluskollektiivide esinemise Saue Päevakeskuse seeniortantsuansambel Senjoriitad. Kergejalgsed tantsijad esitasid ühtekokku neli tantsu Aime Kaasiku juhtimisel. Tantsijad esinesid kaunites, Urve Migguri poolt valmistatud kübarates. Nooruslike tantsijate esinemine sai vaatajate sooja vastuvõtu osaliseks.

Suures saalis sai pärast Andres Arraku loengut esinemisõiguse Viimsi valla Randvere Päevakeskuse seeniortantsurühm, tantsud vaheldusid huumoripaladega. Seejärel esines meie päevakeskuse naisansambel „Rukkilill" - lauljad mustades seelikutes, valgetes pluusides ja rukkililleõit meenutavates lipsudes. Harald Matvei juhatamisel esitati kolm laulu. Viimane neist „Mis sest, et aastad kaovad" tõi nii mõnegi silma pisarad. Festivali juhtiv Reet Linna sattus hoogu, hakkas ka ise laulma ja õhutas rahvast kaasa laulma, samal ajal takti lüües.

Festivalil oli eakatele palju huvitavat, tarvilikku, meeldivat ja meeldejäävat, mille eest suur tänu organiseerijatele ja korraldajatele!