Tema hinnangul viimase kolme aasta jooksul oluliselt muutunud ühiskonna suhtumine põllumajandusse. "Poliitikud on hakanud aru saama, et põllumehed suudavad luua töökohti ning tuua maale raha."

Põllumajandus on väga oluline tööstusklaster Taanis, moodustades 3% SKP-st. Tähelepanuväärne on, et 60% toodangust tuleb eksportida. "Seega kolmest liitrist toodetud piimast pean ma kaks eksportima," ütles Madsen.

Kuna Taanis on kõrged palgad, maksud, tootmiskulud jne, tuleb seega toote eest küsida piisavalt kõrget hinda ning leida maailmas need tarbijad, kes oleksid seda valmis maksma.

Seetõttu on ühistud muutunud väga oluliseks, tagades põllumehele võimaluse mõjutada otsustusprotsesse, saada parimat võimalikku hinda tooraine eest ning juurdepääs lisandväärtusele tarnesektoris ja töötlevas tööstuses.

Ühistud on põllumeeste omad, kus põllumehed müüvad, ostavad koos, saavad sama kvaliteedi eest sama hinda, loovad koos lisaväärtust, jagavad kasumit ning langetavad otsuseid.

Taani viis suurimat ühistut on Arla (piim), Danish Crown (liha), DLG (sööda komponendid), SLA Agro (sööda komponendid), Kopenhagen Fur (karusnaha oksjon).