Uulus taas oma koor

Esimese sammuna Laulupühade traditsiooni taaselustamiseks on Uulu vanas kultuurimajas kokku tulnud laulukoor, dirigent Annely Kuninga juhendamisel. Kooris laulab ca 30 inimest erinevas vanuses vanavanematest lastelasteni. Koori hakkaja dirigendi juhendamisel on esimesed laulud selgeks saadud ja kõrvaltkuulajale väga ilusad kuulata.

Et rõõmsaid lauljaid mahub palju ühte koori, siis soovijatele on alati uksed avatud ja leidub koht teiste kõrval. Laulukoori proovid toimuvad igal kolmapäeval kell 19.00.

Siinkohal on sobilik öelda, et laulukoori traditsioonid Uulus on olnud pikaajalised. Neljakümnendate aastate teisest poolest alates on Uulus koos käidud ja lauldud Marie Põdra, Aleksander Mardi ja Lehte Rinaldo taktikepi all. Taaselustatud Uulu segakoori suurem ettevõtmine saab olema 16.juunil 2012. aastal, kui toimub Uulu II Laulupüha, millega tähistatakse Pärnumaa kihelkonna I Laulupüha 145. aastapäeva ja ku laiemalt vaadata, siis ka laulupidude traditsiooni algust. Tegelikult loetakse laulupidude algusaastakse küll 1869. aastat, kuid tõuge selleks sai antud kindlasti mõned aastad varem ja just Uulus.

Ajaloopärandi kogumine

MTÜ Uhlapere Seltsi südameasjaks on ajaloolise pärandi kogumine ja säilitamine. Seltsi unistuseks on luua muuseumiruumid, kuhu on kogutud ja talletatud praegu kodu-uurijate valduses olev pärand. Siinjuures saamegi kõigile valla elanikele teha üleskutse. Kellel on kodudes vanu esemeid, mida ei kasutata, mis on unikaalsed ja mis oma perele pole vajalikud, andke teada Uhlapere seltsile. Selts võtab sobilikud asjad endale hoole alla ja eksponeerib neid.

Lapsed ja nende vaba aeg

Vana säilitamise kõrval on Uhlapere Seltsi tegevussuunaks laste vaba aja veetmine. Lähema aja sündmused on suunatud laste jõuluootuse täitmisele. Vana kultuurimaja ruumides toimuvad novembrisdetsembris töötoad, kuhu oodatakse lapsi, vanemaid ja vanavanemaid. Esimene kohtumine toimub 20. novembril, kuhu on eriti oodatud lapsed vanaemadega seepi viltima (tähelepanuks päkapikkudele - selline seep sobib väikeseks kingituseks jõuluvanade kingikotti). Teine kohtumine on 4. detsembril, kui töötoas valmistatakse mesilasvahast küünlaid. Kolmas hommik lastele ja vanematele- vanavanematele toimub 11. detsembril.

Lähem info ürituste kohta on vana Opmanni maja uksel ja telefonil 56 918 889.