Eesti suurima noorte tänusündmusega tunnustatakse kooliõpilasi, kes on oma kaaskondlaste hüvanguks teinud tegusid, mis on mõjutanud positiivselt Eestimaa elu. „Erki on poiss, keda vaadates tekib küsimus, et kas tema päevades on ikka sama palju tunde kui teistel temaealistel? Seda sellepärast, et ta lihtsalt jõuab teha palju rohkem kui mõni teine," kirjutab Väätsa põhikooli huvijuht Evelin Puntso Hea Eeskuju taotlusvormis Erkist sissejuhatavalt. Veel märgib ta, et Erki on kodukoha patrioot, kes ei tee asju selleks, et olla teiste moodi, vaid selleks, et olla teistele eeskujuks, kasulik oma koduvallale.

2009. aastal moodustati Väätsa koolis õpilasesindus, mida Erki juhtima asus. Peagi arenes see tugevaks organisatsiooniks, mis on eeskujuks oma tegevusega nii maakonna kui vabariigi noortele. Osaledes Eesti Õpilasesinduste Liidu töös on Erki toonud sealt infot ja uusi ideid ka kodukooli. Ise on ta kuulunud erinevatesse töörühmadesse ja olnud ka nende juht.

Erki initsiatiivil algasid sel sügisel Väätsal ettevalmistustööd noorte skatepargi rajamiseks. Taoline vabaaja veetmise võimalus on ainulaadne kogu Järvamaal, sest ka lähilinnades noortel ekstreemspordiharrastajatel tõsist harjutamiskohta ei ole. Skatepargi rajamise idee kaasautoriks on olnud ka Väätsa poiss Kaimo Paas.

Lisaks ekstreemspordile harrastab Erki rahvatantsu, kitarrimängu, tal on tehnika- ja spordihuvi. Ta tegeleb tõesti paljude asjadega, olles samal ajal vaikne ja rahuliku loomuga.

Hea Eeskuju tunnustuskonkurss toimus tänavu neljandat korda. Konkursile esitati 68 säravat lugu Eestimaa noortest. Erki Vellama valis üksmeelset võitjaks žürii, kuhu kuulusid Eesti Õpilasesinduste Liidu, Eesti Noorteühenduste Liidu, Tegusate Eesti Noorte, UNICEFi, Lastekaitse Liidu, Lastevanemate Liidu ja Tallinki esindajad. Žüriid juhtis konkursi patroon Riigikogu esimees proua Ene Ergma.

Hea Eeskuju 2008 tiitli on pälvinud Eesti noorim eramuuseumi omanik Ründo Mülts Päinurmest. 2009. aasta eeskuju oli lastekodulastele kingipakke kogunud Hiiumaa tüdruk Reili Rand ning 2010. aastal tänati auhinnagalal Oliivia Naritsat, kelle südameasjaks on HIVi vastane teavitustöö. Oliivial oligi au anda Pärnu kontserdimaja laval 700 koolinoorega publiku ees Erkile üle auväärne tiitel, millega kaasnes 1300 eurone stipendium.

Enne preemia üleandmist näidati publikule videoklippe Erkist, tema sõprade ja koolikaaslaste arvamusi. Samuti oli salvestatud telefonikõne, kus Ene Ergmaa andis Erkile teada komisjoni otsusest tema valimisest Heaks Eeskujuks 2011. Oli tunda, et see teade oli Erkile tõeline pomm, midagi sellist polnud ta osanud oodata.

Toreda auhinna sai Erki tegude märkamise ja tema kandidatuuri esitamise eest kooli huvijuht Evelin Puntso, keda lähiajal ootab ees nädalane keeleõppereis Suurbritanniasse.

Saalis viibida oli seekord tõeline elamus: esmalt kõrge tunnustus oma valla poisile Erkile, seejärel üritusel esinenud Ago Andersoni meenutused kahe aasta tagusest edukast aastast, mis tõid talle mitmeid näitlejapreemiaid, sealhulgas ka H.Tohvelmani nimelise preemia, ja pika päeva lõpetuseks võis laval näha Helmi Tohvelmani seatud tantsu „Külvaja". Ja kui moderaator Märt Treier meilt päeva muljeid küsis, pidime tunnistama, et tundsime end väga hästi nagu kodus.