Mõlemad hõbedased autasud pälvis meie võistkonna staažikaim atleet, 33-aastane Oksana Karankevitš. Pjedestaalikoht tuli kuni 57 kg naiste sparringus ning erihüppetehnika eest, kusjuures ega hüpetes kuldmedalist palju puudu jäänudki. Samas võitis Oksana ka pronksmedali tul-harjutustes grupis „naised kuni kollase vööni".

Ülejäänud pronksmedalid riputati kaela meie koondislastele Maksim Smirnovile, Evelin Karankevitšile ja Evina Kozlovale. Nemad esinesid vastavalt kategooriates - "6-9-aastased lapsed kuni 28 kg", "6-9-aastased lapsed kuni 31 kg" ning "10-13-aastased kadetid kuni 45 kg". Eriti tuleb kiitvaid sõnu öelda noore Evelin Karankevitši aadressil. Kohtumistes, kus ta oli sunnitud vastastele alla vanduma, oli Evelin kogu aeg punktidega juhtimas ning vääratas alles matši lõpusekunditel.

Samalaadselt tabas ebaõnn ka Maksim Smirnovi teel poolfinaali. Kogu kohtumise vältel oli Maksim juhtivaks pooleks, kuni alles lõpu eel loovutas initsiatiivi, mis määras ka tulemuse meie kahjuks. Tõsi küll, hilisemas heitluses pronksmedali eest oli ta ennast kokku võtnud.

Eesti taekwondo liidu juhatus otsustas alates käesolevast jõuproovist teha muudatuse 3. koha osas. Senise traditsiooni kohaselt said pronksmedali mõlemad poolfinalistid. Muudatuse kohaselt viiakse vähese osavõtjate arvu puhul (alla 4 võistleja) võistlused läbi ringsüsteemis, kus kõik kohtuvad omavahel. See fakt lisab meie pronksmedalitele kaalu.

Osavõtjaid kogunes seekordsele üritusele Tallinnast, Maardust, Pärnust, Haapsalust, Paldiskist, Raplast, Mustveest ning Kohtla-Järvelt. Võistlused olid hästi ette valmistatud ning kulgesid sujuvalt. Kõrvuti medalite ning aukirjadega said parimad ka kingitusi sponsoritelt. Pidulikul avamisel võttis sõna Eesti taekwondo liidu president Mihhail Kõlvart, kes soovis osavõtjaile edu ja kõrgeid sportlikke saavutusi. Publikule esines akrobaatide rühm Zagadka. Võistluste vaheaegadel võisid nii sportlased kui külalised tutvuda pääste- ja politseitehnikaga. Samas jagasid politsei ning piirivalve esindajad soovijatele helkureid ning vastasid meelsasti ka laste küsimustele.

Noortele sportlastele kujunes läbiviidud turniir ühtlasi tubliks ettevalmistuseks vabariigi meistrivõistlusteks, mis toimuvad 19. novembril Tapa linnas. Sinna kogunevad kõik taekwondo entusiastid, võtmaks mõõtu Eesti parimate väljaselgitamisel. Oodata on ka külalisvõistlejaid Lätist, Soomest ning kaugelt Küproselt.

Soovime meie võitluskunstide harrastajaile edu eelseisvatel tiitlivõistlustel! Siinjuures tuletame meelde kõigile huvilistele, kel sooviks tulevikus täiendada meie tšempionide ridu. Külastage meie treeninguid Lahe spordikompleksis aadressil Nurga 5! Ootame nii poisse kui tüdrukuid, lapsi kui täiskasvanuid. Lapsi võtame treeningutele alates 5. eluaastast, sellest nooremaid ainult pärast treeneriga konsulteerimist. Täiskasvanute puhul vanusepiiranguid ei seata.

Lisainfo telefonil 608 0027, 5808 1044 või veebilehel www.tkd.ee. Tulge sportima, tulge taekwondosse!