30.11.2011, 10:28
Koprad muutuvad meil peagi harulduseks
Loodusemees Vahur Sepp on seda meelt, et koprad muutuvad meil varsti üsna harulduseks, sest esiteks hakkavad teda maitsva liha tõttu väärtustama jahimehed, teiseks on ta ilvestele kitsede asemele peamine toit.
FOTO:
Vahur Sepp kinnitas Vooremaale, et kui loom on õigesti nülitud, kõlbab tema liha süüa ning maitseb väga hästi. "Kopraliha on üks paremaid ja maitsvamaid metsloomalihasid üldse. Kui jahimehed väidavad, et see ei kõlba süüa, siis on nad nõre looma peale laiali ajanud ja sellega liha ära rikkunud," sõnas ta.
Lisaks sellele on ilvesed ära õppinud kopra küttimise, kuna metskitsi on nii vähe. "Ta oskas seda varem ka. kuid koprajahi järele puudus vajadus, sest kitsi jätkus ning kits on ilvesele kergem jahisaak."
Tema sõnul kütivad ilvesed praegu usinalt kopraid. Talvel ei saa ilves muidugi kobrast kätte, kuid sulaga tuleb viimane oma urust välja.