Ajaloolist sündmust olid tunnistama tulnud ehitajad, rahastajad, maavalitsuse ning kohaliku omavalitsuse esindajad. Tähtsate isikute hulgas olid loomulikult ka praegused lasteaialapsed, kes esitasid lõbusa majalaulu.

Nurgakivisse asetatud silindri sisu jääb meenutama tähtsa päeva olusid ja osalisi: lapsed panid joonistuse, lisaks praeguse lasteaia pilt ning paber laste ja töötajate nimedega, killukesi kohalikust ajaloost, 8. detsembril ilmunud Nädaline, Eesti kroone ja euromünte (rahastamisotsus tehti siis, kui käibel oli Eesti kroon), novembrikuu Valla Vaatleja ja Kehtna valla vapiga hõbemärk.

Kauaoodatud uue lasteaia valmimistähtaeg on 2012. aasta augustis. Oluline on märkida, et Valtu lasteaed tähistab sel ajal oma 40. tegutsemisaastat. Uues majas on ruumi kolmele rühmale - kokku 60 lapsele. Lasteaia moodsas köögis hakatakse toitu valmistama ka Valtu põhikoolile.

Kaerepere lasteaia ehituseks taotles vallavalitsus toetust kohalike omavalitsuste investeeringutoetuste kavast (nn KOIT-kava).

Positiivne otsus toetuse määramiseks tehti 2010. aastal. EAS-i kaudu eraldatava toetuse maht on 862 000 eurot. Energiasäästliku hoone ehituseks on täiendavalt kasutada ligi 100 000 eurot ning rahastaja on SA KredEx. Lasteaia rajamise kogueelarve koos sisustuse, väliala rajatistega, reserviga jms on 1,4 miljonit eurot.

Ehitustööde peatöövõtja on laialdaste kogemustega ehitusettevõte YIT Ehitus. Projekti koostas Inseneribüroo Pluss.