4. mail sõitis Anni jalaväekompanii Estcoy 12 koosseisus rahvusvahelisele sõjalisele operatsioonile Afganistani islamivabariigis. Tema ülesanne kompanii koosseisus oli evakueerimine ja esmaabi andmine „oma poistele" (Anni väljend) ja ka kohalikele. Tagasi koju jõudis Anni 26. novembril.

Miks sa läksid missioonile?

Kuna mul on eelnevalt 2 missiooni juba seljataga, omandatud kõik vajalikud oskused ja teadmised olemaks arvestatav sõdur, siis tundsin ennast otsuses minna Afganistani kindlana. Tegin endale hästi selgeks, kuhu ma lähen ja mis mind ees ootab. Kompaniiga olime hästi kokku harjutanud - kõik klappis. Mõtlesin küll paar nädalat, kuna aga kompanii tundus hea ja meedikut oli vaja, ei saanud neid hätta jätta.

Kas läheksid veel?

Kui on vaja, siis jah.

Milline oli sinu suurim hirm missioonil olles?

Et kodustega oleks kõik korras.

Kust on alguse saanud sinu huvi kaitseteenistuse ja sõduriks olemise vastu?

Alates keskkoolist tundsin huvi riigikaitse vastu, sestap otsustasingi piirivalveametnikuks õppida. Seal see pisik võimendus ja avastasin kaitseväe. See - taktika ja drillid ja otseses mõttes "metsik" elustiil, on täiesti minu teema. Ma naudin oma tööd ja teen seda hästi ning see on mind päris palju vaimselt kasvatanud. Kindlalt peab paika Scoutspataljoni moto „Vennaskond kogu eluks", sest kui näed tänaval kedagi erariietes mööda kõndimas, kellega koos oled nii mõndagi näinud ja kogenud, ei saa ilma peatumata ja "tervist" ütlemata mööda jalutada. Seda vennalikku sidet ei ole võimalik kirjeldada.

Kas sinust on saanud vapper ja kartmatu sõdur või unistad kodusoojusest ja lastele hommikukoogi küpsetamisest - ehk siis perekond või karjäär kaitseväes?

Hetkel tunnen ma ennast edukalt oma karjääris ja plaanin areneda, minnes edasi õppima ning niikaua kui tervist, vaimu, indu ja tahtmist on, panen ikka täisrauaga edasi.

Lastele ja perele tuleb täielikult pühenduda, mitte poole kohaga teha üht ja teist. "Tark ei torma" ja minulgi ei ole kiire. Hetkel nad ei mahuks lihtsalt mu "raamidesse". Kui tunnen, et nüüd on aeg "püss nurka visata", siis kindlasti ei ole lapsed välistatud. Kodusoojus on mul olemas ja hetkel naudin ise lapseks olemist.

Mis oli esimene asi, mida koju jõudes tegid?

Sauna!

Mida tähendavad sinu jaoks jõulud?

Palju talvesporti, metsikutes kogustes vanaema kootud villaseid sokke, vaikust ja rahu, mandariini ja piparkoogi lõhna toas, ühtehoidmistunnet, lumerookimist ja sellele järgnevat lihasvalu ja vandumist.