Tegelikult elabki hooldekodu väga kokkuhoidlikult, kuid õnnelikud juhused aitavad meie suurtel unistustel täituda. Selleks unistuseks oli juba ammu maja soojustamine. Täitus meie soov tänu CO2 kvoodirahale.

Nüüd jääb veel loota, et projekt oleks jätkusuutlik. Teinepool maja tahab ka soojustamist. Pean selgituseks ütlema, et kogu maja soojustamine korraga ei olnud võimalik. Riigiveskid jahvatavad aeglaselt. Selleks ajaks, kui hinnapakkumistest tegu­deni jõuti, olime jõudnud eurot veeretama hakata ja ka hinnad polnud enam need.

Pool maja on nüüd soojustatud. Kuid juba on tunda, et külm õhk ei pääse enam akna- ja põrandavahedest sisse. Loodan väga, et sellel talvel saan teise korruse kabi­netis teha tööd käsi - jalgu külmetamata.

Tahan uskuda, et soojakadu on mini­maalne ja puid kulub talvel vähem. Nii nagu tibusid loetakse sügisel, loen ma alles jäänud riitu kevadel. Siis annan teilegi tulemustest teada.

Tänud hooldekodu abilistele ja toetajatele

Täname kõiki hoolivaid inimesi, kes aasta jooksul on toonud meie klientidele vaheldust. Me ju ikka vanast harjumusest valmistame hoidiseid. Vahel saab neid aga rohkemgi kui pere tarbida suudab. Ära visata ei raatsi, sest sinna on pandud oma hool ja vaev. Nii jõuavadki hooldekodusse mahlad, moosid, hapendatud kurgid, jms. Isegi kolm kõrvitsat veeresid meieni, et saada salatiks.

Täis kõhu kõrvale on oluline hingeline tasakaal. Vanemad inimesed on seda ikka piiblist ammutanud. Hooldekodus käib õpetaja aastas korra või paar, kuid seda on vähe. Iisaku koguduse aktiivsemad liikmed tegid ilusa algatuse. Kord kuus pakuvad nad hooldekodu memmedele-taatidele jumalasõna. See ei ole ainuüksi usuline harimine ja vaimutoidu jagamine. See on ka kontakt välismaailmaga. Need kes on kaua hooldekodus viibinud ja keda väga harva külastatakse, tunnevad sellistest kon­taktidest puudust. Peale iga koosviibimist on nad väga liigutatud ja tänulikud, et neid ei ole unustatud.