„Lagedi Põhikooli juhi ametikohale esitasin oma kandidatuuri, sest vajasin uut väljundit," selgitab Enneveer. „Väljakutseid on siin aga oodatust enam ja see teeb mulle ainult rõõmu. Mulle väga meeldib, et Lagedi kool on väike, hubane, mõnus maja ning siin õpib vaid 102 last, mis võrreldes Pirita hiigelkooliga on üsna vähe. Olen käinud juba klassides õpilastega vestlemas ja usun, et peagi tunnen kõiki lapsi nimepidi."

Enneveer peab oluliseks, et Lagedi koolil on uus, kuid hästitoimiv tugisüsteem sotsiaalpedagoogi, logopeedi ja psühholoogi näol, sest õpilastel tekib ikka aeg-ajalt muresid.

„Emana tean, et õpilase elu ei ole kerge - pikad ja pingelised koolipäevad on väsitavad ning õppemaht suur. Oluline on, et väikesel inimesel oleks keegi, kes tema muret jagab ja teda nõustab. Seepärast olen end klassides tutvustamas käies kõiki Lagedi kooli lapsi julgustanud minu kabinetti sisenema, koos leiame ikka abi!" kinnitab Liivia Enneveer.

Koolijuht kõneleb, et ühtegi andekat last ei tohi jätta tähelepanuta. Pedagoogil peab olema aga silma, et potentsiaalsed „helged pead" ära tunda, sest iga viieline õpilane ei pruugi olla ainest vaimustuses ja olümpiaadidelt kõrgeid punkte korjata. Igas koolis on tublisid õpilasi, tähtis on neid märgata ja tunnustada.
_____________________________________________

Pirita majandusgümnaasium andis häid kogemusi

Õppealajuhatajana olen kaasa teinud kõik Pirita Majandusgümnaasiumis toimunud muutused ja arengud, mis on andnud mulle väärt kogemusi.Üheks suuremaks töösaavutuseks saan lugeda tööd kooli ainekomisjonides, kus olid moodustunud töökad meeskonnad, kellega sai koostatud kooli uus arengukava ja õppekava. Meil toimusid projektipäevad, õpilasüritused ja õppeekskursioonid. See töö meeldis mulle väga.

Juhtkonna liikmena olen osalenud kooli muutmisel ja arendamisel. Pirita Majandusgümnaasium on saanud hästi tegutsevaks majanduskallakuga õppeasutuseks, kus õpilastel on võimalik õppida väga erinevaid majandusalaseid valikaineid ja võõrkeeli.

Lisaks õppealajuhataja ametile andsin Pirita koolis põhikooli- ja gümnaasiumiastmes nii keemia kui matemaatika tunde, korraldasin eksameid ning suunasin tublimaid õpilasi olümpiaadidele.

LIIVIA ENNEVEER