Projektiga seoses uuendame ka suure hulga teid. Väga oluline on lasteaiakohtade arvu suurendamine ja kõigile vallaelanikele liikumisvõimaluse tagamine talvel ja suvel. Aastaaastalt on kasvanud hooldatavate teede pikkus. Oleme kaasa aitamas Aespa senisest tugevamale integreerimisele Kohilaga. Sealse teedevõrgu korrastamisega on algust tehtud, toetame MTÜ Aespa Kodu algatatud külakeskuse kavandamist, et piirkonnas tekiksid vaba aja veetmise võimalused hällist kuni kõrge eani välja.

Meile on tähtis, et Kohilas säiliks kõrge õppekvaliteediga gümnaasium. Samas vajab maja energiasäästlikumaks muutmist. Energiasäästu programmi raames vajavad renoveerimist ka Männi lasteaed, Hageri rahvamaja, tervisekeskus ja Prillimäe lasteaed. Kõik eelpool toodu peaks aitama kasvatada valla elanike arvu ja seeläbi eelarvesse laekuvat tulumaksu.

On selge, et aastaks 2013 tuleb leida vahendeid ka töötajate palgatõusuks nii koolis, lasteaedades, koolituskeskuses kui teistes allasutustes. Vaba aja, spordi ja kultuuri valdkonnas peame täna jätkama 2009. aasta mahus. Julgustan kõiki taotlema lisavahendeid sobivatest toetusfondidest, sest ainult nii on neis valdkondades võimalik eelarve mahtu kasvatada. Pakume omalt poolt abi projektitaotluse koostamisel ja mõningal määral ka eelarvevahendeid omaosaluse katmiseks."

Valla eelarve teine lugemine on veebruari volikogus. Kõik ettepanekud ja täiendused on teretulnud vallavalitsus@kohila.ee