Bussi juhib sarmikas teller, kelle ülesanded on siiski mõnevõrra laiemad kui lihtsalt raha andmine ja võtmine.

Et Virtsu kool on väike, ei tasu selle ülalpidamine end enam ära. Seetõttu hakkab pangabuss täitma ka koolibussi ülesandeid.

Kaks korda kuus võetakse Virtsu lapsed bussi peale ning õpetatakse neile rahalugemist ja korstnassekirjutamist, erilist tähelepanu pööratakse geograafiale, et õpilased oskaksid tulevikus vältida vigu, mis nende vanemad elukohavalikul teinud on.

Kuna perearstil pole Virtsus enam mõtet, on pangabussis ka hubane ambulatoorium, lisaks hammaste eemaldamisele ning lihtsamatele operatsioonidele saab pangabussis kaks korda kuus ka sünnitusabi. Pisipere planeerimisel tasub noorpaaridel seetõttu arvestada pangabussi graafikuga.

Ka poodide tegutsemine Virtsus ei tasu end enam ära. Ometi ei jää elanikud ilma igapäevasest leivast – kaks korda kuus Virtsut külastavast pangabussist on võimalik osta nii krõpsu kui ka karastusjooke.

Kuna analüütikute arvates on elu Virtsus täiesti mõttetu, pole seal ka millestki kirju kirjutada. Kui aga virtsukatel pärast postkontori sulgemist siiski midagi südamel pakitseb, võib pangabussi külastades kõik mured tellerile ära rääkida.

Päästekomando sulgemise pärast pole aga üldse mõtet muretseda, kui vaid hoonete ja rajatiste süütamisel bussigraafikuga arvestatakse.

Nõudlikumatele tarbijatele on välja töötatud soodne lisapakett, millega liitumisel on virtsulastel võimalik kaks korda kuus pangabussiga Tallinna sõita, et seal sularaha välja võtta, poes, koolis ja sünnitusmajas käia ning kahe nädala pärast koju tagasi sõita.

1. aprillist hakkab pangabuss käima ka Piirissaares, Mõisakülas, Missos, Räpinas, Paides, Raplas, Tartus ning Põltsamaal.