Akademos astus esmakordselt oma värske meeskonnaga üles 2011. aasta sügisel Tartu maakonna III liigas, kus pääseti tänu võidukale sooritusele edasi II liigasse. Sügisel otsustas võistkond osa võtta ka Credit24 Rahvaliiga kümnendast hooajast, mis seni on kulgenud võidukalt. Marek Petersoni sõnul on nende edu saladuseks olnud võistkonna komplekteerimisvõimalus. „Meil on täna nimekirjas 16 ambitsioonikat, hea mänguoskuse ja kogemusega mängijat, mis võimaldab igaks võistluseks hea tiimi välja panna. Samuti püüame igal võimalusel koos mängida, eelkõige muidugi võistluskogemuse ja oma kokkumängu parandamiseks, aga loomulikult ka pakkumaks tugevat konkurentsi vastastele."

„Meie võistkond on noor, saime kokku alles eelmise aasta kevadel ja täies koosseisus mängime alles möödunud aasta sügisest, kui meiega liitus mitmeid hakkajaid esmakursuslasi. Varasemalt on mitmed meie liikmed mänginud võrkpalli ja ka rahvaliigat mitmete erinevate meeskondade kooseisudes," tutvustas võistkonda Marek Peterson.

„Kapten on meil Aare Aasmäe, tänu tema juhendamisele on meil ka hea võistlusvorm. Samuti on ta olnud väga aktiivne võistkonna eestvedaja, kuid eks igaüks meist püüa anda kõik endast oleneva, et võistkonnal võimalikult hästi läheks," tõdes Peterson. Akademose noormehed on sündinud aastatel ajavahemikus 1986-1991. Enamus liikmetest on Tartu Ülikooli ja Eesti Maaülikooli tudengid, kes õpivad majandust, meditsiini, arvutiteadust, keemiat, metsandust jne. „Valdav enamus meist on ikka tudengid, kuid mõned siiski ka töötavad," muigas Marek Peterson, kes on tiimi üks vanimaid liikmeid. „Paljud meie mängijaid on pärit Tallinnast, kuid ka Raplast, Pärnus ja olnud keskkooliajal tegevad aktiivse võrkpallimängimisega ning tulnud oma piirkonnas ka meistriteks. Minule ja kindlasti ka paljudele minu tiimikaaslastele on võrkpall olnud väga oluline osa elust, seega me ei näe muud võimalust kui võrkpalli mängida ja loomulikult palju võistelda," lisas ta.

Akademos: mängime, et nautida; naudime, sest mängime võrkpalli

Akademos treenib kaks korda nädalas - Tartu Ülikooli Spordiklubis ja Miina Härma Gümnaasiumi saalis. Samuti on võistkonnal seatud oma sisemine kord ja reeglid, mis sarnaneb suurklubide karistussüsteemiga. „Kui mõni meie mängijatest eksib seatud reeglite vastu, näiteks hilineb võistlustele, unustab maha oma võistlusriided või eksib servis (toim. serv allapool võrgu alumist piir), siis lisatakse antud võistleja isikliku konto tabelisse trahv. Järgime reegleid nii trennides kui ka võistlustel, kuid võistlustel on trahvid kaks korda suuremad," selgitas Peterson.

Lühikese võistkonnakarjääri jooksul on juhtuda jõudnud juba mõndagi. Kahel korral on Akademose poistel õnnestunud napilt pääseda 3:0 kaotusest, tänu kiitust väärivatele kohtunikele, kes lubasid viimasel hetkel kohale jõudnud hilinejad mängima. „Usun, et eks kõigile, kes osalesid, jääb meelde ka „pubi ralli", mis meil peale maakonna III liiga võidukat viimast mängu oli - jõudsime igasse pubisse just sel hetkel, kui seda sulgema hakati," meenutas Peterson lühikeseks jäänud tähistamist muigega.

Akademose liikmed võtavad tudengitele kohaselt aegajalt aja maha ka korralikuks lõõgastumiseks, peale väsitavat treeningut või võistlust. „Meie praegused väljaspool trenni kokkusaamised on toimunud peamiselt pubis nimega Trehv, kuid ka meie kõigi ühises Tartu parimas võileivarestoranis Metro. Meie jaoks on väga oluline, et meist on saanud ühtne võistkond ja eelkõige sõbrad. Tulevikus plaanime kindlasti midagi suuremat ja põnevat koos tiimiga ette võtta, näiteks minna koos suvetripile," lisas Peterson.