Ministri sõnul on eriti positiivne, et võrgustike kaudu on võimalus tellida kohalikku talukaupa ja mahetoitu, mida suurtest kaubanduskeskustest alati leida ei pruugi. „Tarbides eestimaist toidukaupa, toetame ja hindame oma tootjaid”, nendib Seeder.

Heade näitena võib tuua 2006. aastast tegutseva Lõuna-Eesti Toiduvõrgustiku, kuhu kuulub 23 talunikku ja mille kaudu on teiste hulgas võimalus mahetoitu hankida ka lasteaedadel-koolidel. Hoo on sisse saanud MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti. Selle väljundiks on Lõunakeskuse Taluturg, kus on müügil ligikaudu saja tootja kaup. Lisaks Lõuna-Eestile tegutseb võrgustik ka Saaremaal, loomisel on need nii Ida- kui ka Lääne-Virumaal, Harjumaal, Pärnumaal.

Lisaks tegutsevad kodanikeühendused Otse Tootjalt Tarbijale, mis organiseerivad kaubavahetust tootjate ja tarbijate vahel ilma vahendustasuta. Hetkel on neid tegutsemas kolm - Raasikul, Kuusalus ja Viljandis.

Tänase teemapäeva Tartus korraldab Maamajanduse Infokeskus ja see algab kell 11 Tartus Antoniuse Gildi Maitseelamuse koja ruumides aadressil Lutsu tn 3.