Laval rullub lahti viie hakkamist ja lootust täis noormehe teekond muusikamaailma tippu. Samavõrd tähtsal kohal on ka bändi mänedžeri tegemised, mis sageli hõlmavad kavalaid petuskeeme.

Kohe alguses üllatasid eestikeelsed lood, mida muidugi originaalmuusika autor Peter Quilter pole ette näinud. Eesti versiooni oli lisatud näiteks hitte Black Velveti, aga ka Koit Toome repertuaarist.

Suur üllatus oli Koit Toome ise. Kui etenduse alguses tundus tema kehastatud macho’lik bändi solist Sander natuke ülemängitud, siis etenduse edenedes arenes ka tema tegelaskuju. Sama võib märkida teistegi kohta, jättes välja vaid Sten Karpovi kujutatud tegelase – kõnealune noor näitleja oli omas elemendis kohe esimesest hetkest peale. Suurepärane oli ka Märt Agu seatud ja treenitud lavaline liikumine.

Näitlejatevalik jättis väga hea mulje juba sellepärast, et kogu lugu mängiti ära, kasutades vaid kümmekonnast näitlejast koosnevat kollektiivi. Kõik nad sulandusid oma rolli, ka välimuselt.

Näiteks Sunrise Avenue solisti peaaegu identne kaksik Tambet Seling või sünget narkosõltlast mängiv Bert Raudsep, olgugi et tema käsi ehtivad tätoveeringud olid tegelikult särgi muster.

Etendus ei jätnud puutumata tänapäeva aktuaalseid küsimusi –  omasoolembus, alkoholiarmastus, aga ka narkosõltuvus. Saab selgeks, et kuulsusedki on vaid surelikud inimesed oma kuulsuseiha, sõltuvuste ja rahamuredega. Seejuures oli eriti hea näha, et meie oma kuulsused suudavad enda üle muretult nalja heita.

Ka muusikalile iseloomulik puhtklišeeline “lõpp hea, kõik hea” lahendus ei jäänud häirima. Oleksin ehk mõnevõrra pettunudki, kui poisid ei oleks kontrollivale kaabakast rahaahnele mänedžerile viiekesi 1:0 ära teinud.

Pärast lõpulaulu võttis maad esialgu küll veidi tagasihoidlik aplaus, mis aga kohe tugevnes, kui külalisena Endla teatris lavastanud Andres Dvinjaninov ja tantsusammud seadnud Märt Agu ühes teiste tegijatega lavale tõttasid.

Lõppematu aplausi peale esitas postebänd veel paar lisalugu, tänu millele saalisistujad lõpuks korralikult kaasa elama hakkasid ning püsti tõusid – olin juba kartma hakanud, et seda ei juhtugi.



VAATAMISMULJE

“Boyband”

- Autor Peter Quilter.

- Tõlkinud Stina Dvinjaninov.

- Lavastanud Andres Dvinjaninov (külalisena).

- Kunstnik Riina Degtjarenko (külalisena).

- Valguskunstnik Margus Vaigur.

- Muusikajuht Feliks Kütt.

- Koreograaf Märt Agu (külalisena).

- Videokujundaja Argo Valdmaa.

- Osades: Koit Toome (külalisena), Sten Karpov, Priit Loog, Tambet Seling, Bert Raudsep, Indrek Taalmaa, Ireen Kennik, Ahti Puudersell, Kaili Viidas
ja Liis Laigna.