Külaskäigu ajendiks oli raamatukogus eksponeeritud Alo Põldmäe fotonäitus "Kased polaarpäeva öös". Harrastusfotograaf jutustaski, kuidas ta sattus polaaröös nn Käsivarre- Soomes rännates imelisse polaarkaskede maailma, millest tegi poole tunni jooksul sadakond fotot. 20 neist valis ta hiljem välja oma näituse jaoks. Lisaks näitusele said osalejad imetleda puude fotosid, mis moodustasid kokku terve tähestiku. Looduses avastatud uued maailmad on tõesti imelised! Aitäh Alo Põldmäele haarava üleastumise eest!

Fotod raamatukogu pildikogust:

22. veebruaril toimus raamatukogus kirjanik Jüri Kaldmaa autoriõhtu. Laulu ja kitarrimänguga toetas külalist Vastse-Kuuste pillimeister Andrus Hämäläinen. Võib öelda, et õhtu märksõnadeks olid mõtteluule ning kaunid meloodiad selle ümber hõljumas.

Ega Jüri Kaldmaa kohta asjata öelda, et ta kirjutab vanamoodsalt ja hästi, et ta on vormiteadlik ja sõnatäpne. Ka Andrusel olid oma viiside jaoks välja valitud sügavaid mõtteid sisaldavad luuleread Eestimaa tuntud nüüdispoeetidelt.

Tekkinud arutelul vahetati mõtteid nii Eesti kirjanduse, emakeele kui ka üldse elu üle. Täname külalisi sisuka ja emotsionaalse õhtu eest!

Autoriõhtut toetas Eesti Kultuurkapital.