Traditsiooniks kujunenud kevade vastuvõtmise üritusele vallamaja ette kogunes meeldivalt palju inimesi. Marit Rauki elurõõmust pakataval juhendamisel tehtud hommikuvõimlemine andis kogu ettevõtmisele ja alanud päevale tarvilise vurtsu. Tartu maavanema Reno Laidre tervituskõnest said kohaletulnud muuhulgas teada, et kevade saabumine ongi väga eriline - sel hetkel, kui ta saabub, on päev ja öö kogu planeedil Maa täpselt ühepikkused. Vallavanem Aivar Aleksejevi hääd soovid ja publikule ette loetud August Sanga luuletus tekitasid kokkutulnute hulgas muheda äratundmisvastukajamõmina.

Kevad ise tuli kell 7.14 ja seekord Siim Parisoo trummipõrina saatel. Tiit Krooni juhendatavad noortekeskuse noored etendasid oma pehmikmõõkadega vahvasti talve ja kevade vahelist võitlust, Ülenurme Gümnaasiumi vilistlaskoori esitatud „Kaera-Jaan" meelitas lumisele platsile koguni mõne tantsupaari. Traditsioonilist kevadist kingitust - linnupuuri - ei roninud selle autor Oskar Pähno seekord siiski ise puu otsa naelutama, vaid kink anti üle noortekeskuse noortele, kes lindude uue kodu Vanamõisa platsile hiljem üles panid.

„Õrn ööbik, kuhu tõttad sa..." andis laulurahvas omakeeli märku hommiku kiirest edenemisest. Uhti kõrtsi pakutud soe kakaojook ja mõnus leivaamps põske pistetud, kiirustasid kokkutulnud oma päevaste toimetuste juurde. Vallasüdamest lahkudes oli põues mõnus tunne: MTÜ Õnnemaa ja Ülenurme Pere- ja noortekeskuse ning selle hinge Kersti Leisi ellu kutsutud ja alles hoitud traditsioon iga uut kevadet üheskoos tervitama koguneda kestab ja kosub, saabugu see kevad mistahes päeval või kellaajal. Ettevõetu õnnestumisse andis oma panuse veel Reola kultuurimaja, Tartumaa Arendusselts ja Noored Kotkad Tartu malev, toimunu koondas videoklipiks OÜ Videostar. Kõige olulisem siiski, et alati on sellel ettevõtmisel ka publikut ja neid, kes pole pidanud paljuks tulla ja vallakaaslastele häid soove lausuda. Aitäh kõigile, kes korraldasid, tulid ja tegid!