Saastekvootide rahade eest renoveeritavate hoonete ehitustöid koordineerib Riigi Kinnisvara AS, kes esindab omanike huvisid, tervisekeskuse hoone puhul on Riigi Kinnisvara ülesandeks lähtuda Saku Vallavalitsuse soovidest. Et kõik kulgeks tõrgeteta ja õigesti, on Rahandusministeeriumi, Saku Vallavalitsuse ja Riigi Kinnisvara AS vahel sõlmitud kolmepoolne leping.

a_tkeskus_1.jpg
a_tkeskus_2.jpg
3D visualiseering. Projekteerimistööd tehti büroos Sirkel & Mall. Arhitektid on Marit Vendel ja Maia Grimitliht

Tänaseks on projekteerija OÜ Sirkel ja Mall oma töö lõpetanud. Konkurss ehitaja leidmiseks on läbi - töövõtjaks on Tallinna ettevõte Hausers Grupp OÜ. Järelevalvet teeb OÜ Casaverde.

Renoveerimistööd algavad lähipäevil. Hoonel vahetatakse uksed ja aknad, soojustatakse katuselaed, ehitatakse uus ventilatsioonisüsteem. Remondi käigus soojustatakse ka fassaad - maja saab uue välisilme. Ning läheb elektriküttelt üle keskküttele.

Ehitustööde ajal jätkavad tavapärast tegevust nii Saku Tervisekeskus kui Saku Päevakeskus ning patsientidel-klientidel pole vaja asutuste sulgemise pärast muretseda. Küll aga võivad renoveerimistööd kaasa tuua mõningaid ümberkorraldusi ja veidi ebamugavust. Seda ennekõike majas töötavatele tohtritele-õdedele-sotsiaaltöötajatele, kuid pisut ka patsientidele. Samas lubab ehitaja tegutseda nii, et häiriks maja igapäevaelu võimalikult vähe.

Tervisekeskuse maja renoveerimise tähtajaks on käesoleva aasta 31. august. Ehitustööde tulemusel peaks paranema hoone energiatõhusus ja vähenema CO₂emissioon. Maja peaks muutuma palju energiasäästlikumaks.

Saku Tervisekeskuse hoone renoveerimine läheb koos projekteerimise ja omanikujärelevalve teenusega maksma kokku ligi 330 000 eurot. Remonditöid finantseerib saastekvoodi rahadest täielikult Vabariigi Valitsus, Saku Vallavalitsuse omaosalus puudub. Seega valla maksumaksjatele hoone renoveerimine midagi maksma ei lähe.

Kyoto protokolli alusel toimuva süsinikdioksiidi heitmekvoodi müügist saadava raha eest on tänaseks renoveerinud energiasäästlikumaks 126 hoonet üle Eesti. Ehitustööd käivad 145 objektil ning 120 hoone soojustamiseks on välja kuulutatud ehitushanked.

CO₂projekti edenemist saab jälgida reaalajas aadressil: www.rkas.ee/co2/kaart