Peo korraldamise üldpõhimõtteks on lähtuda Euroopa Aasta defi nitsioonist - aktiivne vananemine ja põlvkondade vaheline solidaarsus.

Peo pealkiri on „SUVISTEPÜHANE", kuna suvepidu toimub just suvistepüha laupäeval. Rahvakalendris on suvisted olnud oluliseks peo- ja naljapäevaks ning idee on taaselustada üht unustatud rahvakalendri tähtpäeva.

Stsenaariumi koostajaks on Järvakandi Kultuurihalli kunstiline juht Merike Rego, tantsijate üldjuhiks Järvakandi tantsuõpetaja Helju Vahurand ja lauljate ning rahvamuusikute üldjuhiks Järvakandi Segakoori dirigent Heldi Tagel. Projektijuhtideks on Järvakandi Kultuurihalli juhataja Tiia Hansar ja Järvakandi abivallavanem Sirje Mett.

Registreerimine peopäeva hommikul alates kella 10.30. Saabuvate kollektiivide bussidele on parkla Järvakandi bussijaamas. Proovid algavad kell 11.00, rongkäigu algus kl 15.00. Täpne päevakava, proovide liigid ja rongkäigu juhend saadetakse kõikidesse valdadesse maikuu alguses.

Taidlejatel peaks repertuaarimaterjal käes olema ja omandamine olema täies hoos. Probleemide korral võib alati korraldajatega ühendust võtta. Päeva jooksul on külastamiseks avatud Järvakandi Klaasimuuseum, Klaasikoda ja Järvakandi Pauluse kirik. Veel on avatud klaasikunsti töötuba, näitused Järvakandi Avatud Noortekeskuses, Järvakandi Klaasimuuseumis ja Järvakandi Kultuurihallis.

Korraldajad paluvad kõikidel XXVII memme-taadi peol osalevatel kollektiividel teada anda osalejate täpsustamiseks kollektiivi liikmete arv ja toitlustamise korraldamiseks sööjate arv (koos juhendajatega) 30. aprilliks Age Tekkule aadressil: age.tekku@ raplamv.ee või telefonidel 484 1137, 5349 6113. Osamaks toitlustamisel on 1 € sööja kohta. Registreerimisel anda teada kas vajatakse arvet osamaksu tasumiseks.

Kõik on oodatud Järvakanti suvistepühasid pidama peole ,,SUVISTEPÜ- HANE"!

Korraldajate info tel 5346 0195, kultuurihall@jarvakandi.ee