Raamatust rääkides mainis autor, et kuna kogu sari on väga autorikeskne, tegi spordisündmuste valiku ainuisikuliselt tema. Raamat sisaldab persoone, sündmusi, spordiobjekte, aga ka näiteks spordikirjandust.

Et Eesti spordiloos on palju põnevat, oli raske otsustada, mida jätta ja mida võtta. Siiski pakkus kirjutamise protsess autorile suurt mõnu ning andis talle endalegi palju uusi teadmisi. Kohtumisel oli juttu Eesti spordi tipphetkedest, eestlase ja spordi suhtest ning teistest huvipakkuvatest teemadest.

Tiit Karuksi kohtumisi lugejatega nii Vastse-Kuuste raamatukogus kui Põlva keskraamatukogus toetas Eesti Kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp.

Emakeelepäeval tutvustas I-IV klassi õpilastele oma debüütraamatut "Eevalt" kodukandi kirjanik Renita Metsalu - nimelt elab kolme täiskasvanud lapse ema Karilatsis. Praegu on ta vabakutseline kirjanik, kuid varem töötanud eripedagoogi ja logopeedina.

Raamatus "Eevalt" on viis lõbusat lugu sellest, mis kõik võib juhtuda, kui üks teise klassi poiss peab veetma koolivaheaja üksi kodus, kuna ülemus ei anna emale puhkust.

Illustratsioonid on raamatule joonistanud Renita poeg Jaagup Metsalu, kes on õppinud Eesti Kunstiakadeemias animatsiooni. Mõlemal kohtumisel toimunud elavale mõtetevahetusele järgnesid autogrammitunnid.