1. koht - Estella Pärn (juhendaja Aili Brett)
2. koht - Inger-Lill Hindreko (Leevi Kaustel)
3. koht - Lisanna Eliise Aaviste (Urmi Sinisaar)
1. koht - Ott Karl Kopel (Leevi Kaustel)
2. koht - Uku Martin Arpo (Maimu Hint)
3. koht - Kert Adams (Maimu Hint)

8-10aastased, 18 võistlejat, neist 2 poissi

1. koht - Kirke Männik (Aili Brett)
2. koht - Rebeka Lisette Sakias (Tuuli Kopli)
3. koht - Lee Ann Madissoon (Aili Brett)
2. koht - Rasmus Raasuke (Urmi Sinisaar)

11-13aastased, 6 võistlejat

1. koht - Johanna Kabel (Aili Brett)
2. koht - Grete Daut (Anneli Leima)
3. koht - Helin Sinisaar (Urmi Sinisaar)
1. koht - Märten Männiste (Kaupo Männiste)

14-15aastased, 3 võistlejat

2. koht - Henri Petrutis (Inga Nurme)

16-18aastased, 5 võistlejat

1.-2. koht - MariLiis Duglas (Aili Brett)
1.-2. koht - Merit Männiste (Kaupo Männiste)
3. koht - Elis Loik (Aili Brett)

ERIAUHINNAD

3-4aastased, 1 võistleja

Hanna Rete Sakias (Leevi Kaustel) - noorim osaleja

5-7aastased

Lisandra Marii Rannik (Leevi Kaustel) - meeleolukas esitus
Astrid Bogdanov (Leevi Kaustel) - keerukaim laul
Kärt-Johanna Maitus (Leevi Kaustel) - päevakohane laul
Joonas Tohert (Leevi Kaustel) - päevakohane laul

8-10aastased

Lisanna Veertee (Aili Brett) - musikaalsus
Rasmus Kallas (Urmi Sinisaar) - huumor

14-15aastased

Christine Aasma - iseseisev töö


HARJUMAALE

3-4aastased - Hanna Rete Sakias (Leevi Kaustel)

5-7aastased - Estella Pärn (Aili Brett) ja Ott Karl Kopel (Leevi Kaustel)

8-10aastased - Kirke Männik (Aili Brett) ja Rebeka Lisette Sakias (Tuuli Kopli)

11-13aastased - Johanna Kabel (Aili Brett) ja Märten Männiste (Kaupo Männiste)

14-15aastased - Christine Aasma ja Henri Petrutis (Inga Nurme)

16-18aastased - Mari-Liis Duglas (Aili Brett) ja Merit Männiste (Kaupo Männiste)

ÕPETAJAD

Aili Brett - 16 õpilast; Urmi Sinisaar - 10 õpilast; Leevi Kaustel - 10 õpilast; Maimu Hint - 4 õpilast; Tuuli Kopli - 3 õpilast; Kaupo Männiste - 2 õpilast; Anneli Leima - 1 õpilane; Diana Põld - 1 õpilane; Inga Nurme - 1 õpilane; Astra Põder - 1 õpilane

Laupäeval, 14. aprillil, oli Saku Valla Maja hommikust saati siginatsaginat täis: oli ju tegemist päevaga, mil selgitati selleaastased paremad laululapsed. Huvikeskus korraldab konkurssi „Las laps laulab..." juba aastaid, ikka on osalejaid jagunud, kuid seekord purustati ilmselt kõik senised rekordid: võistlustulle astus 51 last ja noort. Neid juhendas 10 lauluõpetajaid, kelle õpilaste arv varieerus ühest kuueteistkümneni.

Pisemaid ja veidi suuremaid lauljaid hindas kolmeliikmeline žürii: Eesti Kontserdi Oratooriumikoori dirigent ja Filharmoonia Kammerkoori laulja Elmo Tiisvald, Tallinna Lasnamäe Üldgümnaasiumi muusikaõpetaja Anne Maiberg ning Tallinna Linnateatri näitleja Hele Kõrve. Korraldajad Ave-Maria Ban ja Urmi Sinisaar olid teinud väga hea valiku: Elmo Tiisvald ja Anne Maiberg on Saku vallas võõrad, Hele Kõrve küll oma inimene, kuid temagi ei tunne kohalikke lapsi. Kohtunikud olid ka varem erinevatel konkurssidel žüriis olnud, kuid mitte Sakus. Hiljem kinnitasid nad kõik, et väga hea oli laste ja õpetajate tausta teadmata hinnata.

Raskeks tegi žürii töö asjaolu, et osalejate hulk oli väga erinev. Nii oli 3-4aastaste vanuserühmas vaid üks võistleja, 5-7aastaseid lauljaid oli aga väga palju - 18 ehk 12 tüdrukut ja 6 poissi. Nii anti ka auhinnalisi kohti välja erinev hulk. Pisike tubli Hanna Rete, kel võistlejaid polnud, sai eriauhinna, 5-7aastastest määrati nii poiste kui tüdrukute hulgas 3 paremat.

Žürii selgitas, et hinnati eelkõige noorte lauljate musikaalsust: viisi pidamist, hääle ilu, laulmise puhtust, kuid ka artistlikkust, oskust loo sõnumit edasi anda. Kostüümide kohta ütlesid kohtunikud, et nende roll on esinejatele enesekindlust anda, kuid kedagi ilusate, huvitavate või veidi tagasihoidlikumate riiete eest paremini või, vastupidi, halvemini, ei hinnata.

Hinnata pole sugugi kerge. Elmo Tiisvald (vasakult), Hele Kõrve ja Anne Maiberg vaheajal esinejate plusse ja miinuseid kaalumas.

Anne Maiberg rõhutas, et teda rõõmustas osavõtjate hulk. Ja see, kuivõrd hästi esinesid vanema grupi võistlejad - neid oli väga raske hinnata, sest kõik olid omanäolised väljakujunenud lauljad. Samas rõhutas ta, et poisse võiks kindlasti rohkem olla, nende osakaal oli väga väike.

Paraku ei olnud kaugeltki kõik esitused usutavad. Hele Kõrve soovitas, et juhendajad võiksid harjutamise käigus lasta esinejatel oma loo ümber jutustada - siis hakkaks laps sõnumi peale mõtlema ja tal tuleks esitus paremini välja. Samuti rõhutas ta, et juhendajad peaksid valima eakohase ja sobiva laulu: kui lugu on liiga raske, ei saagi laps hästi võistelda.

Elmo Tiisvald kiitis häid fonogramme ja maitsekaid saateid. Eriti tõstis ta esile Braz Limat, kes saatis kitarril mitut last.

Žürii hindas võistlejaid nö Eurovisiooni süsteemi järgi: iga kohtunik andis parimale esinejale 10 punkti, järgmisele 9 jne. Pärast liideti punktid kokku ja võitis see, kes sai suurima arvu. Vanemas vanusegrupis sai 3 inimest võrdse tulemuse, siis arvestati, kel rohkem kümneid.

Selleks aastaks sai lauluvõistluse vallasisene voor läbi. 11 edasipääsenut aga võtab Harjumaa teiste valdade ja linnade esindajatega mõõtu kuu lõpus Viimsis - seal selguvad Harjumaa paremad laululapsed.