Emme on ilus, oskab koristada, teeb süüa ja pakub alati piima, on lahke, annab nõu, sõidab hästi autoga, õmbleb ja naeratab alati ning leiab üles kõik kadunud asjad - nii iseloomustavad Ülle Viltropit tema üheksa-aastane tütar Hele-Mai ja kuueaastane poeg Ott Markus. Suuremate laste ja pereisa Arvo arvates on ema Ülle perfektsionist heas mõttes, mõistev, nõuandev ja hoolitsev, teeb oma tööd suure armastusega ja hoolib ka tööalaselt lastest väga.

Ülle Viltrop töötab Luunja vallas logopeedina. Ta on viie lapse - poja ning nelja tütre ema. Ülle on pere kõrvalt omandanud kaks kõrgharidust, on suur käsitöö- ja kultuurihuviline ning käib ka uisutreeningutel.

Viltropite pere vanim tütar töötab geenitehnoloogina ja tegutseb lisaks naiskodukaitsjana, vanuselt järgmine tütar õpib arstiteadust ning on innustunud rahvatantsija, üks tütardest harrastab kergejõustikku ning laulab kooris. Pere pesamuna käib lasteaias. Musikaalsed ja spordilembesed on kõik pereliikmed.

Ülle ise hindab emaks olemist väga kõrgelt, leides, et see on parim, mis naisega juhtuda saab, pakkudes samas ka väljakutseid ja võimalusi end teostada ning arendada. 

Ülle Viltropi on varasemalt tunnustatud ka Luunja valla Aasta Ema tiitliga.