Kõik, kellel huvi kuulda põnevatest juhtumistest filmi ja telesaadete köögipoolel või kuidas jõudis Velise mõisa sepp oma „rahavabrikuga" Vaba Vaimu Vennaskonna kaante vahele, saab otse silmast-silma küsida asjaosalistelt. Kogu muuseum südaööni priilt avatud.

Päeva alustatakse Sillaotsal hommikul kell 10.00 rohelise turuga. Siinse turu eripäraks on, et sellel hommikupoolikul ei kehti kaubitsejatele ei eurod, kroonid ega rublad. Ainus kehtiv maksevahend on vastukaup. Niisiis täielik naturaalmajandus.

Muuseum kui korraldaja võtab õiguse anda oma aiast taimi vastukaupa nõudmata. Põhjenduseks see, et valdav osa Sillaotsa Talumuuseumi ekspositsioonist on kogunenud samuti annetuste teel. Varasematel aastatel sellise ideega välja tulles selgus, et kevadisel ajal on rahval suur huvi taimi vahetada. Ikka on mõni püsilillepõõsas aias liialt võimust hakanud võtma või väärika puu seeme juurdunud ebasobivas kohas.

Selle turu näol püüame jätkata muuseumi asutaja Aleksei Parnabasi ja tema abikaasa Maie suurt armastust - iluaeda. Lisaks turumelule saab jälgida Sillaotsa aias aukartust äratava vanusega, 98aastase õunapuu võra kujundamist. Seda tööd lubatakse teha proffidel Annel ja Terjel.
____________________________________________
Sillaotsa Talumuuseumis LAUPÄEVAL 19. mail Kell 10 Roheline turg
Muuseumiõuel on võimalik vahetada taimi teiste turulistega rahakotti taskust välja võtmata.
Kevadel jääb ju kõikides peredes lilletaimi, istikuid jne üle, need võtke turule kaasa. Kaupa ja rõõmu jätkub kõigile!
Kell 19.00 Eve Vetemaa nahkehistöö näituse avamine. Õhtu jätkub muuseumiööna „Öös on kino". Kino kaadritagust avavad ning tutvustavad Enn Vetemaa ja Elo Selirand. Kõik tulijad teretulnud!
Kõik ettevõtmised tasuta!