9. aprillil toimus traditsiooniline memme-taadi kevadpidu, kus käis vallarahvale esinemas Boris Lehtlaan. Üritus läks igati korda ja, kuuldes tagasisidet, jäädi sellega väga rahule.

Aprillis andis vallavalitsus nõusoleku Popcorn Production OÜ-le „Kloogaranna festival 2012" korraldamiseks Kloogarannas 28. juulil 2012 kell 12.00-01.00. Siiani on leping veel sõlmimata, kuid see peaks sündima lähiajal.

Praegu käivad eeltööd Klooga järve supluskoha parendamiseks. Mõte on rajada sinna ujumissild ja korrastada ümbrus. Eeltööde käigus peabki selguma, kas on tehniliselt võimalik sinna silda rajada, kuhu täpselt ning kui pikk see peaks olema. Kui kõik läheb plaanitult, siis suplushooajaks on ujumissild valmis. Hetkel käivad eeltööd ja oodatakse hinnapakkumist Lehola aleviku sisetee freesimiseks ja uuesti pindamiseks.

Kuna eelmise valitsuse ajal millegipärast seda teed ei pinnatud, siis praeguse teeolukorra tõttu, ilma freesimata seda korda teha polegi enam võimalik. Vallale läheb see kahjuks nüüd küll mitu korda kallimaks, kuid nagu kunagi on öelnud J.W.Goethe: "Ükskõik, mida saate teha, või unistate, et saate teha, hakake sellega pihta. Julguses peitub geenius, vägi ja võlujõud. Hakake otsekohe pihta! "

Nagu juba varem, toimus ka sellel aastal „Teeme ära!" talgupäev. Üle Eesti tõi see kodudest välja erinevatele talgutele üle 30 000 inimese. Ka Keila vallas olid tegusad inimesed kogunenud erinevatele objektidele. Omaalgatust näitasid ette Ohtu, Lohusalu, Kloogaranna ja Lehola küla ning Klooga ja Keila-Joa aleviku elanikud. Kõige suurema osavõtjate arvuga paistsid silma Kloogaranna ja Klooga alevik.

Kloogaranna talgute raames koristati rannaala prügist ja tehti heakorraraiet Treppoja kallastel Ojala 2 ja Liiva tee vahelisel alal. Eelnevalt korrastati Treppoja astangut, kust lõigati võsa ja eemaldati mahakukkunud, haiged ja kuivanud puud.

Kloogal koristati peamiselt Klooga järve ümbrust ning garaažide juurde tekkinud jäätmehunnikuid. Kahjuks peab mainima, et kui üks osa Klooga järve äärsest sai korda, siis kiputakse sinna koristatud prügi asemele kohe uusi prahihunnikuid tekitama.

Enamasti olidki talgud külades-alevikes suunatud prahi koristamisele, olgu selleks siis lenduv olmeprügi ja pakendid või ehitusjäätmed ja diivanid- tugitoolid, mis olid tee äärde sokutatud ja riivasid elanike silma.

Kuna tegemist on kodanikualgatusega ja talgulistel endal ei ole enamasti finantsvahendeid kogutud jäätmete transportimiseks, aitas Keila Vallavalitsus külasid-alevikke seitsme 15m3 konteineriga, mille kulud kattis vallavalitsus.

Kui keegi küsiks minult, mispärast on Keila vallas hea elada, siis ühe vastusena ütleksin kindlasti: sellepärast, et siin on nii palju toredaid ja töökaid inimesi, kes hoolitsevad selle eest, et nende kodukoht oleks ilus ja korras. Nad ei karda selle nimel oma käsi määrida ega pea paljuks oma vaba aega kulutada.

Omalt poolt tänan südamest kõiki, kes talgutel osalesid ning oma panuse valla parema väljanägemise heaks andsid!