JUTUTARE...

... on koht, kus kodused väikelapsed saavad sõbraks raamatuga.

... on raamatu põhjal loodud jutumäng või nukuetendus.

... õpetab lapsi mängides muinasjuttu pajatama.

... jutumängu lõppedes saavad lapsed ise nukkudega lugu edasi mängida.

... lõpetuseks meisterdame.

... kestab veidi üle tunni.

... on tasuta.

Jututare toimub muinasjututoas raamatukogu 3. korrusel.


T, 22. mai kell 17 Rakvere Loovuskeskus

Rakvere Loovuskeskuse keraamika töötuba


N, 24. mai kell 17 Rakvere Loovuskeskus

Mahekosmeetika kursus „Seebi valmistamine"


N, 24. mai kell 18 Rakvere Rahvamaja Keldrisaalis

Esinevad Muusikakool Rajaotsa lauljad ja löökpillimängijad


R, 25. mai kell 14 Rakvere Vallimägi

XI maakondlik seeniortantsupäev „Tants teeb nooreks"

Osalevad tantsurühmad maakonnast ja ka vabariigist, info Reet Aru  5260182


R, 25. mai kell 21 Teatripargi terrassil

RAKVERE TEATRI SISEHOOAJA LÕPETAMINE ... ... JA SUVEHOOAJA AVAMINE

Anname üle publikupreemiad, lööme klaase kokku, esineb Rakvere Teatri meeskvartett RAMM, kontsertkavaga "Elust endast" astub lavale Helin-Mari Arder.

Sisehooaja lõpuni on jäänud veel loetud arv etendusi ja ettevalmistused suveks käivad täie hooga. Algaval välihooajal on Rakvere Teatril plaanis 2 suvelavastust ja rahvusvaheline teatrifestival Baltoscandal, mis sellel aastal vallutab linna 4.-7. juulini ja toob nendeks päevadeks Rakverre uuendusliku teatri lipulaevad kogu maailmast.

Sisehooaeg annab suvele teatepulga üle 25. mail, mil kuulutatakse välja möödunud hooaja publikulemmikud ja loomulikult peetakse ka vääriline pidu. Kõigil teatrikülastajatel on võimalus hääletada meeldejäävaima nais- ja meesnäitleja ning lavastuse poolt. Ühtlasi loositakse kõigi küsitluse täitnute vahel välja kuus kutset kahele Rakvere Teatri suvelavastustele "Noor Eesti" ja "Hullumaja suvepäevad Vaino Vahingu ainetel" või vabalt valitud etendusele teatrifestivalil Baltoscandal.


L, P, 26. mai ja 27. mai kell 12 - 18 Rimi kaupluskett Rakvere Põhjakeskus

TOIDKOGUMISE KAMPAANIA

Rakvere Diakooniakeskus MTÜ  Rakvere Toidupank annab teada, et 26. ja 27.mai  kell 12 - 18  toimub Eesti Toidupanga eestvedamisel üle- eestiline TOIDKOGUMISE KAMPAANIA RIMI kauplusketis. Rakvere Toidupank ootab Rakvere RIMI Hypermarket -is (Rakvere Põhjakeskuses) toimuval toidukogumise kampaanial  kaasa lööma rõõmsameelseid ja aktiivseid vabatahtlikke, kes jaotaksid kaubanduskeskuses infovoldikuid ja aitaksid kokku koguda toiduannetusi. 

Tegutseme vahetustega, mida saate ise valida (vahetuse kestvus 3 tundi, 12:00-15:00 ja 15:00-18:00). Info ja vabatahtlike registreerumine : Tiina Tedre -  koordinaator, telefon  58189692,  e-mail toidupank.rakvere@gmail.com

Üks vabatahtlikest võiksid olla just SINA! Vabatahtlike koolitus-ja infopäev: 24. mai kell 16 Viru tn.8, Rakveres .

Kohtumiseni Rakvere Toidupangas , Rakvere Diakooniakeskus MTÜ, Rakvere Toidupank


E, T, K 28. mai, 29. mai ja 30. mai Rakvere Muusikakool

Rakvere Muusikakool kuulutab välja vastuvõtu I klassi erialadele

Erialad on järgmised: KLAVER, AKORDDION, VIIUL, TŠELLO, KITARR, KANNEL, SAKSOFON, KLARNET, FLÖÖT, PLOKKFLÖÖT, METSASARV, OBOE, FAGOTT, TROMPET, TROMBOOM, LÖÖKPILLID.

Võtame vastu ka eelklassi 5 - 6 aastaseid lapsi. Eelklassis on võimalik saada pilliõpet.

Vastvõtu katsed toimuvad E, T, K 28. mai, 29. mai ja 30. mai Rakvere Muusikakoolis kell 10:00 ja 17:00. Ette valmistada üks laul.                         

Vormikohaseid avaldusi saab täita kohapeal aadressil Posti 6b igal tööpäeval 11:00 - 18:00 või kodulehelt www.rakveremuusikakool.edu.ee

laadige oma arvutisse avalduse vorm ja saatke see täidetult e-aadressile rakmuusika@hot.ee

Kes oma lastest tõeliselt hoolib paneb nad õppima muusikakooli. Mängima pille ja hindama ilu - kunst nende elutee kaunimaks silub, arendab mõistust ja soojendab hinge, maandab nii mõnegi mure ja pinge.

Täiendavat informatsiooni saab telefonidel 32 23 833; 32 55 741; 32 55 743; 5203975 ja rakmuusika@hot.ee            


... kuni 31. mai  Art Cafe hoovimajas

Elektroonilise muusika produktsiooni töötuba/ring

Alates 28.02, teisipäeviti art cafe hoovimajas kell 20:00 ~ 21:30. Õpime kasutama ableton live muusikaproduktsiooni tarkvara. Tutvume erinevate tehniliste lahenduste ja võimalustega. Üritame kombata ka mõningaid pseudofilosoofilisi teemasid nagu esteetika, maitse, "sound" jne. Tutvume subjektiivselt olulisemate stiilide ja produtsentidega, kuulame helinäiteid, analüüsime sneere, vahetame muljeid teeme musa, oleme mõnusad. Eelnev muusikaline taust/haridus pole määrav - alustame algusest. Küll aga oleks eelduseks üldine huvi muusika ja selle tegemise vastu.

Voolimist viib läbi rasmus http://soundcloud.com/rassakas oodatud on kõik huvilised vanusepiiranguta.


Naiskodukaitse kutsub kõiki mõtlevaid ja märkavaid inimesi osalema fotokonkursil „Meie, naised"

Me oleme inglid ja amatsoonid, kaunid liblikad ja külmad kivid, vahel visamast visamad, vahel haprad kui esimene jää. Meis on päikest ja kõue, tormi ja kosutavat vihma, meis on kõike.

Jah, me näägutame vahel palju ja mõnikord jookseme nuttes minema, aga samas oleme me armastatud emad, naised, tütred ja õed. Me oleme parimad sõbrad ja suurimad vaenlased. Me saame kõigega hakkama - me kasvatame lapsi, mehi ja loomi, õpime, töötame, hoiame kodu ja teeme näputööd, spordime, käime laulukooris ja omame igaüks veel üsna mitut hobi. Nii sarnased ja ometi erinevad ning uhked selle üle, kes me oleme. Me kõik räägime oma lugu. Meie, naised. Fotode esitamine toimub 16. aprillist - 31. maini digitaalselt aadressil
naiskodukaitse.konkurss@gmail.com. Kogu info konkursi olemuse ja osalemistingimuste kohta leiad aadressilt http://konkurss.naiskodukaitse.ee/.

Parimate fotode autorid saavad pärjatud 29. juulil toimuval konkursi pidulikul lõpetamisel. Mõnusad auhinnad parimatele on juba välja pannud Beguta accessories imekaunite käsitööna valmistatud ehtekomplektide näol ning kohvik Mamo Tallinnas maitsva ja tervisliku lõunasöögi näol kahele. Auhindu lisandub veel ja veel. Tasub silm peal hoida:).

Ja ärge siis unustage, fotosid saab esitama hakata juba nädala pärast. Teil on ju ometi oma arvamus meist, naistest? Lugupidamisega fotokonkursi korraldusnaiskonna nimel.


T, 22. mai kuni 2. juuni Tantsu- ja Kunstikool Athenas ja Rakvere Galerii

Noorte kunstiprojekti  „Minu mõte" tööde näitus Rakvere Galeriis ja Tantsu- ja Kunstikool Athenas

Kunstiprojekti  „Minu mõte" tööde näituse avamine algab 22. mail 2012 kell 17.00 Athena koolis (Pikk 30) ja jätkub Rakvere Galeriis (Pikk 15).

Näitus sündis Tantsu- ja Kunstikool Athena, Rakvere Ametikooli ja Rakvere Sotsiaalabikeskuse Laste Päevakeskuse koostöös. Oma mõtet väljendab üle saja neljakümne noore kunstniku Lääne - Virumaalt.  Näha saab maale, akvarelle, joonistusi, keraamikat, puuskulptuure, sepiseid ja segatehnikas teoseid. Oluliseks on neis töödes oma mõtte loov arendamine ja väljendamine. Näitust toetavad Eesti Kultuurkapital ja Rakvere linn.


... kuni 16. juuni Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Pekka Kauppineni fotonäitus "Jääd"

Pekka Kauppinen on Rakvere sõpruslinnast Lappeenrannast pärit hobifotograaf. Tema suhe Rakverega sai alguse ajast, mil ta oli Rakvere Linna Algkooli sõpruskooli, Luukka algkooli (Luukkaan Kolulu), direktor. Fotograafiaharrastuse tulemusena on ta eksponeerinud arvukaid fotonäitusi mitmel pool Soomes. Fotonäitus „Jääd" on autori esimene näitus siinpool Soome lahte.


Kille Kruuvi kunstikursuse portselanimaali näitus

Raamatukogu II korrusel. Oma töid esitlevad: Monika Uldrich, Ruuta Tiimus, Janne Jürgens, Pille Pukk, Rita Uuetalu.

Kunstikursusel õpitakse keraamikat, siidimaali, viltimist, portselanimaali, tekstiilimaali, taimedisaini, küünlamaali, vitraaži ja portselanimaali. Uusi huvilisi ootame sügisel! Lisainfo killeisk@gmail.com 


... kuni 30. juuni Rakvere Linnakodaniku Majamuuseumi pööningul, Pikk tn. 50

Eesti nukutegijate rändnäitus „KOOSMÄNG. Aastaajad"Linnakodaniku Majamuuseumi pööningul avatav nukunäitus on järg näitusele „Koosmäng", mis rändas 2009. aasta  novembrist - 2011. aasta augustini Eesti erinevates paikades. Seekordse näituse alateemaks on aastaajad, mida üle 30  nukukunstniku oma töödes kajastada püüavad, nende seas Resa Tiitsmaa, Marianna Ratiner, Sirje Raudsepp, Sveta Aleksejeva, Kai Maser, Tiia Mets, Pille Pattak, Piret Mildeberg, Maaja Kalle, Lembe Maria Sihvre jpt. Iga aastaaeg jätab näitusele oma jälje. Nii on Rakveresse jõudnud rändnäitus osake kevadest ja suve algusest. Nukukunstnikud loovad nukke oma näo või käe järgi. Kunstnikunuku eripära seisneb tema  ainukordsuses. Tavaliselt teeb kunstnik korraga vaid ühe nuku, kellest on raske koopiat teha. Nukkude loomisel kasutatakse väga erinevaid materjale: riiet, vaha, puud, keraamikat, portselani, pabermassi, plastmassi, voolimismasse, samuti ka metalli, puu- ja juurvilju, merekarpe, kive, tarbeesemeid, jahu, martsipani jms. Eesti nukutegijate looming on sündinud peamiselt soovist teha oma lastele poemänguasjadest eristuvaid „hingestatud" mänguasju või kingitusi täiskasvanud sõpradele. Tiia Mets: "See on nagu täiskasvanu eas edasi mängimise võimalus, elu oma loodud maailmas, paremas kui „päris" maailm." Inspiratsioon, mängulust, elustiil - neist mõistetest  on kantud ka käesolev väljapanek Eesti nukutegijatelt. Koosmängu näitust iseloomustab igale kohale iseloomulik keskkond, erinevad ruumid ja paigutused. Igas kohas sünnib näitus uuesti. Näituse koostas Mare Hunt. Olete lahkesti oodatud! Näitus on Rakveres avatud 30. juunini 2012

Linnakodaniku maja on avatud T-L 11:00 - 17:00

Info: Evelin Rikma, tel. 57880729, evelin@svm.ee ja www.svm.ee


... kuni 1. september Rakvere Näitustemajas Tallinna tn 3

Kunstinäitus „Kunst pimeduses/valguses"

Näitusesaali on üles seatud SA Virumaa Muuseumid kunstikogu paremik. Teiste seas saab vaadata Elmar Kitse, Richrad Sagritsa ja Aleksander Rünga, Hando Mugasto ja Romulus Tiituse töid aktist karikatuurideni. Külastaja valida on, kas näitust soovitakse vaadata valges või pimedas ruumis taskulambi valgel. Lisaks on võimalus saada osa  kunstniku ateljee inspireerivast õhkkonnast ja tellida sõpruskonnale või töökollektiivile loovust arendav kunstiprogramm veini ja akti maalimise lühikursusega, lastele eriprogrammid! 

Kuraator Teet Veispak. Näitustemaja on avatud: T-R 10:00 - 17:00 ja L 10:00 - 15:00


Rakvere Teatri mängukava vaata: www.rakvereteater.ee


Rakvere Teatrikinos sel nädalal: „METSAMAJAKE"