Asja parema korraldamise nimel tegi vallavalitsus volikogule ettepaneku õpilastranspordi korraldamise regulatsiooni loomiseks. Määruse teksti loomisel aitasid kaasa hoolekogude esindajad ning koolide personal ning aprillikuu volikogu istungil sai see kinnitatud.

Regulatsiooni põhiidee seisneb selles, et igal sügisel kinnitab vallavalitsus täpsed bussigraafikud. Varasemalt toimus see jooksvalt ja vastavalt vajadusele. Õpilaste vedamise graafikuga määratakse marsruut, sõiduajad ja suuremad peatuskohad. Kehtima jääb põhimõte, et kuni kolme kilomeetri kaugusel elavaid õpilasi ei pea vedama. Peatuskohtade määramisel arvestatakse, et kellegi jalgsi käimise maa ei ületaks kahte kilomeetrit ning suuremad peatuskohad määratakse selleks, et külakeskustes ei peaks buss igas teeotsas kinni pidama.

Lasteaialaste vedamise puhul jäävad täna kehtivad üldised põhimõtted samaks, kuid graafiku koostamisel arvestatakse eelkõige kooliõpilaste vajadustega ning alles seejärel määratakse lasteaia laste transpordiks vajalikud marsruudid (mis valdavalt küll ühtivad õpilaste omaga). Arvesse võetakse ka lasteaia personali võimalusi bussile vastu tulemiseks, mis sisuliselt tähendab seda, et määratakse ära kindlad ajad millal buss 10  veab lasteaia lapsi. Bussis peab lapsevanem oma lapse nõuetekohaselt turvavööga kinnitama ning bussi peale ei võeta üksi sõitma alla kolme aastast last.

Kokkuvõttes arvan, et see regulatsioon teeb kõigi lastevanemate ja laste elu lihtsamaks ja selgemaks. Paika on pandud kõigi osapoolte õigused ja kohustused. Loomulikult arvestatakse graafikute koostamisel lapsevanemate ettepanekutega ning aja jooksul selgub kas miskit vajab veel täpsustamist.