Kahjulikke kõrvalmõjusid kartvatele rabarbripõlguritele võib öelda, et päikesepaistelises kasvukohas koguneb vartesse vähem nitraate ja oblikhapet, mille sisaldust taime puuduseks peetakse. Koorimine ei vähenda oblikhappe sisaldust, ent koorimata vartest saab keetes värvikama toidu ja tükid ei lagune. Väikse soolakoguse lisamine mahendab rabarbri tugevat maitset ja võimaldab kasutatavat suhkrut kokku hoida. Magustoite koos piimasaadustega süües väheneb oblikhappe toime.

Rabarbrisupp kuivatatud puuviljaga

  • 1 jäme rabarbrivars (200–250 g)
  • 1 l vett
  • 50 g rosinaid
  • 50 g aprikoose
  • ½ kl suhkrut
  • tükike kaneelikoort
  • noaotsatäis soola
  • paar riba kuivatatud apelsinikoort
  • 1 sl kartulijahu


Peske rosinad ja aprikoosid (suured poolitage) ning pange külma veega keema. Pestud, kuid koorimata rabarbrivars lõigake terava noaga kuubisarnasteks tükkideks (tüki p