Kevadiselt roheliste kaante vahelt leiab lugeja nii praeguste õpilaste kui ka vilistlaste jut­te, luuletusi, meenutusi; fotosid kunstitöödest ja meisterdustest, imekaunist mõisapargist ja kooli­majast. Mahukas raamatus on ka juttu lasteaia tegemistest, kooli traditsioonidest, vahvatest välja­sõitudest, lõpetajate (alates 1924. aastast), endiste ja praeguste õpe­tajate ning kooli teenindava per­sonali nimekirjad.

Õpetaja Irma Tooming, kelle eestvedamisel raamatu ilmu­mine teoks sai, ütles tänusõnad abilistele ja vallavalitsusele, kel­leta üllitis ilmunud ei oleks. Ta rõhutas, et see on ajalooraamat, mis on osa meie Tarvastu valla, killuke Viljandimaa ja meie Ees­ti haridus- ja kultuurilugu. See raamatuke on jätkuks viie aasta eest ilmunule. Väga oluline on jäädvustada imelisi hetki tule­vastele põlvedele Kärstna mõisa härrastemajas tegutsenud rik­kalike traditsioonidega tegusa kooli elust, koolile ja piirkonnale olulistest inimestest - endistest ja praegustest õpetajatest, koolijuh­tidest ja töötajatest, endistest ja praegustest õpilastest. Raamatu ilmumist toetas Eesti Kultuurka­pitali Viljandimaa ekspertgrupp ja põhirahastaja oli Tarvastu Val­lavalitsus.

9. klassi tüdrukud tutvustasid uurimistööd, kus tehti kokkuvõte kiituskirjaga lõpetanud vilistlaste küsitlustest. Uuriti lemmikõppe­aineid, -õpetajaid, hilisemat ha­ridusteed ja seda, kas kontakt kodukooliga on jäänud. Toodi välja soovid ja tänud õpetajatele. Seejärel lugesid õpilased vahvaid mälestusi lõpetanute kooliajast.

Saalist lahkusid kõik rõõmsa tujuga, roheline raamat näpu va­hel.

Lõpetuseks jäägu kõlama Urmet Stroomi kirjutatud kaa­neluuletus.

Juba pehme lumi maas
suusatama lähme taas.
Siis me saame trallitada
lumes kukerpallitada.
Metsad, niidud kõik on valged
sama rõõmsad laste palged.
Hullamisest valge pea
Kärstna Kool on väga hea.

Oleme väga õnnelikud, et ühiste jõupingutustega sai teoks Kärst­na kooli ajalooraamat.