Pärast seda, kui oli moodustunud suur pallimeri, algas lastekaitsepäeva rongkäik, mis liikus Abja gümnaasiumi staadionile. Lapsi olid tänavatele tervitama tulnud ka linnaelanikud, kes elasid lastele kaasa.

Staadionil võttis sõna Abja gümnaasiumi direktor Jüri Ojamaa, kes soovis lastele meeleolukat lastekaitsepäeva. Pärast tervituskõnet haarasid mikrofonid Karlsson ja Väikevend, kes olid lastekaitsepäeva juhid. Pärast lühikest ülevaadet võis meelelahutusprogramm alata.

Lastekaitsepäeval oli mõeldud kõikidele osalejatele - suurematele ja väiksematele. Väikesed lasteaiakasvandikud ja algklassid said ennast „välja elada" batuudil, kus jätkus mängurõõmu väga pikaks ajaks.

Sinna kogunesid väga pikad järjekorrad, mistõttu võib arvata, et batuut meeldis lastele väga. Algklassid ja põhikooli õpilased said võimaluse osaleda ka toredas maastikumängus, kus ootasid neid ees vahvad mõistatused ja ülesanded, mis tuli neil koos oma võistkonnaga lahendada.

Suuremate hulgas olid sarnaselt eelmiste aastatega jätkuvalt populaarsemad pushball ja vahujalgpall.

Jalgpalliplatsi kattis vahuga Abja tuletõrje. Enne võistluse algust hullasid vahu sees suurem osa osalejatest ja jahe ilm neid ei heidutanud.

Sellel aastal osutus väga populaarseks madude tuba, kus sai tutvuda nii suuremate kui ka väiksemate madudega. Lastes maod hirmu ei tekitanud, kuid leidus täiskasvanuid, kes ei suutnud madudega silmitsi seista.

Päeva lõpus said kõik oma suud magusaks, sest kõiki osalejaid kostitati maitsvate puuviljade ja jäätistega.

Niiskest ja jahedast ilmast hoolimata olid lapsed rõõmsad ja seega oli lastekaitsepäev edukas. Suur tänu kõikidele inimestele, kes andsid oma panuse lastekaitsepäeva korraldamisele.