Samal ajal toimub ka laat, kus väljas vanavara (kaasa arvatud vanatehnika), käsitöö, koduloomad. Masinapäeva ja laada ajal on käimas kultuuriprogramm (põhiesinejaks Pärnu akordionistide ansambel "Vanad Viisid").

Hindamisele lähevad ja masinapäeva autasu saavad:
- Kõige paremini restaureeritud jõumasin (statsionaarmootor);
- Omapäraseim jõumasin;
- Kõige kaunima "lauluhäälega" jõumasin (hindajaks muusikutest komisjon);
- Vanim auto;
- Kõige paremini restaureeritud auto;
- Parim kostümeeritud autoga ekipaaž;
- Kõige paremini kaunistatud pulmaauto (valib rahvas);
- Vanim mootorratas;
- Kõige paremini restaureeritud mootorratas;
- Vanim traktor;
- Vanim mehhanism, mille käitamiseks vajati statsionaarmootorit.

Vanatehnikaga kohaletulnuile on üritusel osalemine ja lõunasöök tasuta.

Pilt mulluselt Pärnus toimunud masinapäevalt: näha on tehnika, mille tõi kohale Sander Sabolotin Iisakust. Pildil on koos “meeste mänguasjadega” tema abikaasa. Foto: Jüri Kusmin

Laada müügiplats on raha eest ja külastajailt (täiskasvanuilt) küsitakse sissepääsu eest üks euro. Kogu masinapäeva tulu läheb Sillaotsa Talumuuseumi mootorite varjualuse fondi (a/a 10220089072010, Velise kultuuri ja hariduse selts, märksõna "jõumasinate hoiuruum").

Masinapäeva toetajad on Sinu Ekspert OÜ, Handymann OÜ, AS A.Le Coq, Siidivennad, Rapijata OÜ, Karu Trans OÜ, FIE Boris Mets, ansambel Vanad Viisid, Põllumehe Kaubamaja, Märjamaa Vallavalitsus jt.

Täiendav teave ja osalejate registreerimine: Jüri Vaikjärv (5341 8951), Jüri Kusmin (5397 9308) või Raivo Hannus (504 3614) või raivo@konse.ee; sillaotsa@velise.ee.

Vt ka www.velise.ee/muuseum