16. augustil linastub kohvikukinos Rainer Sarneti lavastatud film "Idioot", mis põhineb Fjodor Dostojevski samanimelisel romaanil. Film jutustab naiivsest vürst Mõškinist, kes asub päästma hukatusse minna otsustanud naise hinge. "Idiooti" võib käsitleda kui kirglikku ja põletavat armastuslugu või filosoofilist jutustust inimesest, kelle vahetu käitumine tekitab teistes moraalset rahutust ja igatsust headuse järele.

Film on üles võtud Narvas Aleksandri kirikus, Tallinnas Dominiiklaste Kloostris ja Mustpeade majas.

"Idioodis" mängivad Risto Kübar, Katariina Unt, Tambet Tuisk, Ain Lutsepp, Tiina Tauraite, Sandra Üksküla-Uusberg, Ragne Veensalu, Ülle Kaljuste, Taavi Eelmaa, Juhan Ulfsak, Kaido Veermäe jt.

Filmi produtsent on Katrin Kissa, operaator Mart Taniel, monteerija Tambet Tasuja, helilooja Ülo Krigul, kunstnik Jaagup Roomet ning kostüümikunstnikud Jaanus Vahtra ja Riina Põldroos. Filmi helirežissöör on Ivo Felt, valgusmeister Taivo Tenso ja grimmikunstnik Anu Konze. Filmi pikkus: 2h 12 min. Tootja ja levitaja: Homeless Bob Production.

Tasuta!


R, 17. august Rakvere Linnus

Õuduste öö

Sumedal, pimedal augustiööl 17.08  on linnuses juhtumas midagi õudselt põnevat ja väga õudset.  Sõjamehed kinnitavad kõrtsis keha ja  äkki läheb riiuks, lausa ägedaks andmiseks. Kõva kõrtsikaklus on alanud, millest saab alguse võitlus kahe vastasleeri vahel. Mehi langeb, kostab oigeid ja appihüüdeid. Õhk Surmatoas pole kunagi olnud nii külm ja Tema vikatit pole ammu siin linnuses nii lähedalt nähtud. Põrgupiinades vaevlevate hingede ulgumist on kosta ka konvendihoone õues ja saalis ja eeshooviski, väravad kriiksuvad, kogu linnus on ärevust täis. Rüütel Otto astub kõikide laste ja heade vaimude kaitseks välja, ta ajab linnusesse kinni jäänud paha vaimu minema. Kuid kas sellest piisab et õudused lõpeks, tule vaatama ...


L, 18. august kell 12 Rakvere Kolmainu kirik

Orelipooltund - Denis Kasparovitš

Kiriku vaimsusega kokkukõlavad muusikasündmused. Juunist augustini on kirikus igal laupäeval kell 12 orelimuusika pooltund, kus astuvad üles peamiselt Virumaaga seotud kirikumuusikud.


L, 18. august kell 16 Rakvere rahvaaed

Noorte puhkpilliorkestri Wersalinka kontsert

Rahvusvahelises noorte puhkpilliorkestris Wersalinka osalevad sel aastal noored Poolast ja Eestist.
Dirigendid Rein Vendla (Eesti) ja Waldemar Borusiewicz (Poola), peakoreograaf Maria Gierasimiuk (Poola).
Enamuse lugude saateks esinevad mažoretid (tantsutüdrukud) Poolast. Kõik osalejad esitavad koos ühe kujundmarssimise.
Vaata ka: http://www.suure-jaani.ee/1292.html


E, 20. august kell 12 - 15 Rakvere kirikupark

Metsapealinna kultuuripublik kutsub!

Kas Sul on midagi öelda?

Esmaspäeval, 20. augustil kell 12-15 on Rakvere kirikuparki üles seatud lava, kus Sina saad üles astuda! Ükskõik, kas kirjutad sahtlisse või riidekappi luuletusi, teed koos sõpradega mussi või ehitad perega püramiide - igasugused etteasted on oodatud!

Lavale pääsemiseks tuleb broneerida aeg, kirjutades adressile keio.soomelt@rakvere.ee või helistades telefonil 58 200 429.

NB! Lavaaega saab broneerida kuni 15. augustini või siis seni, kuni seda jätkub. Tehnilise poole eest hoolitsevad korraldajad.

Vaba lava avatakse Rakvere Ökopäeva raames. Lisaks toimuvad 20. augustil Kirikupargis välijumalateenistus, ökolaat, täika ja Kadri Voorand´i kontsert. Täpsemat kava vaata aadressilt www.rakvere.ee


E, 20. august kell 20 Rakvere kirikupark

Ökokultuur 2012

KAVA:

11:00    välijumalateenistus

12:00    kirbuturg, vaba lava, mahetoodangu laat, tegevused keskkonnatelgis

13:00    keskkonnatelgi loeng ruumilisest planeerimisest, Katri Ruut

15:00    esineb Kadri Voorand & band

Lisaks on avatud heategevuslik Kirikukohvik, mis on sel korral kantud õiglase kaubanduse ideest. Pastoraadihoones näeb keskkonnateemalisi lühifilme ning on avatud fotonäitus.


E, 20. august kell 20 Teatri terrass

Terrassikontsert EESTI VABARIIGI TAASISESEISVUMISE PÄEV

Esineb ansambel „KÕRSIKUD" - BONZO, PEHK  &  PÄSS

Rakvere rahvamaja kutsub kuulama Virumaa noori muusikuid. Üritus on tasuta


... kuni 18. august Rakvere Galerii

Näitus „Reaalsus ja Fantaasia"

Eesti Akvarellistide Ühingu aastanäitus.


... kuni 30. august Art Cafe

Näitus „Naine"

Väljapanekus värviküllased maalid Marje Õunapuult.


... kuni 31. august Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Rahvusraamatukogu rändnäitus „Iseseisvust taastamas"

Lääne-Virumaa Keskraamatukogu 1. korrusel näitus „Iseseisvust taastamas". Eesti Rahvusraamatukogu ja Riigikogu koostöös valminud näitus tutvustab Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise lugu (1986-1991) sõnas ja pildis. Näitus jääb avatuks 31. augustini.


... kuni 1. september Rakvere Näitustemaja

Kunstinäitus „Kunst pimeduses/valguses"

Näitusesaali on üles seatud SA Virumaa Muuseumid kunstikogu paremik. Teiste seas saab vaadata Elmar Kitse, Richrad Sagritsa ja Aleksander Rünga, Hando Mugasto ja Romulus Tiituse töid aktist karikatuurideni. Külastaja valida on, kas näitust soovitakse vaadata valges või pimedas ruumis taskulambi valgel. Lisaks on võimalus saada osa  kunstniku ateljee inspireerivast õhkkonnast ja tellida sõpruskonnale või töökollektiivile loovust arendav kunstiprogramm veini ja akti maalimise lühikursusega, lastele eriprogrammid! 

Kuraator Teet Veispak. Näitustemaja on avatud: T-R 10:00 - 17:00 ja L 10:00 - 15:00


Rakvere Teatri mängukava vaata: www.rakvereteater.ee


Rakvere Teatrikinos sel nädalal: „JÄÄAEG 4" ja „PÕRGULIKUD PULMAD"