Eskiisprojekti autor on arhitekt Villem Tomiste, kes on silla kujundamisel saanud inspiratsiooni ajaloolisest pitsist. „Sild on modelleeritud pitsist, ajaloolisest rõivalisandist, mis on kaunistanud linnuses liikunud peenemat rahvast. Aja jooksul vallutab loodus silla, ronitaimed katavad selle. Puidust ja terasest pits-sild saab rohelise maastiku osaks," on kirjutanud arhitekt Villem Tomiste kavandite selgituseks.

Rakvere linnapea Andres Jaadla sõnul on Villem Tomiste pakutud lahendus ühtaegu nii põnev kui funktsionaalne ning loob parema ühenduse atraktiivse linnuse ja uudse keskväljaku vahel.

„Usun, et lähiaastatel õnnestub pikalt mõttes olnud plaan ka teoks teha. Eskiis on julge ja atraktiivne, arhitekti mõttelend ajaloolisest pitsist funktsionaalse terassillani on ääretult ainulaadne ja huvitav," lausus Andres Jaadla. „Silla rajamine on olnud ka üks üldplaneeringu arengusuundi Vallimäe ühendamisel kesklinnaga," lisas Jaadla.

Edasi tuleb eskiisilahendus läbi vaielda ka linnavolikogu komisjonides, samuti saavad oma arvamuse öelda linnakodanikud.