Head isu, näljased!

See Komöödiateatri etendus koosneb kahest loost, mida ühendab söögiteema. Esimese tegevus toimub üksikul saarel, kus nälg võtab silmanägemise ära ja eestlase ainsaks toiduks on teine eestlane. Teises loos on aga süüa nii palju, et selle vastu polegi enam huvi ja janunetakse hoopis raha, võimu ja asjade järele. Eesti elu ilu ja valu lahkavad naisminister, tema meessekretär, nudist, meediamogul, ravimite maaletooja, pankur, kreeklane ja teised. Loomulikult ei puudu armastus ja muud kired. Teksti kirjutas Peep Pedmanson ja kujunduse tegi Riina Vanhanen. Mängivad Anne Paluver, Henrik Normann, Tarvo Krall ja Merca, kes neljakesi teevad kokku 12 rolli. „Head isu, näljased!" mängitakse 17.-31. augustini vabaõhulavadel üle Eesti.


N, 30. august kell 18 Ausambamägi

AUSAMMAS 20

Rakvere Kultuurikeskus kutsub Vabadussõja ausamba taastamise 20. aastapäeva miitingul kõnelda soovijaid endast märku andma

Neljapäeval, 30. augustil möödub 20 aastat Rakveres kõigile virumaalastest Vabadussõja ohvritele püstitatud Vabadussõja ausamba taasavamisest. Selle päeva tähistamiseks korraldab Rakvere linn 30. augusti õhtul kell 18.00 Ausambamäel piduliku mälestusmiitingu. Esinevad Rakvere linnaorkester ja kammerkoor Solare, peetakse päevakohased kõned, auvahtkonna paneb välja Kaitseliidu Viru malev, toimub pärgade ja lillede asetamine ausamba jalamile.

Ausamba taasavamise 20. aastapäeva tähistamise sujuvamaks läbiviimiseks paluvad korraldajad mälestusmiitingul sõna võtta soovijatel end eelnevalt registreerida 28. augustiks Rakvere Kultuurikeskuse e-posti aadressil või telefonidel 322 3425 või 5820 0429 (Keio Soomelt).


N, 30. august - P, 16. september Rakvere

II Rakvere vaimuliku muusika päevad VaiMus 

30. augustil algavad II Rakvere vaimuliku muusika päevad VaiMus. Seekordselt üllatatakse harjumuspäratute vormide ja improvisatsioonidega. Rakvere kui 2012. aasta metsapealinna peakirikust saadetakse sellega ühtlasi välja sõnum sellest, kuidas mets ja vaid üks inimene, kes istutab puid, võib muuta maailma.

Kava:

N, 30. august kell 19 Rakvere Kolmainu kirik - Metsapealinn Rakvere esitleb: MEES, KES ISTUTAS PUID

R, 7. september kell 19 Kolmainu kirku pastoraat - Fjodor Dostojevski TASANE

P, 9. september kell 16 Art Café hoov (vihma korral hoovimaja) - Strand... Rand

L, 15. september kell 18 Rakvere Kolmainu kirik - KOORIKONTSERT, vene vaimulik muusika kammerkoor Solare esituses. Tasuta.

P, 16. september kell 18 Rakvere Gümnaasium - Arvo Pärdi sünnipäevakontsert

Sündmused koos lühikirjeldustega ilmuvad iganädalases kultuuriinfos. Lisainfo www.rakverekultuurikeskus.ee


N, 30. august kell 19 Rakvere Kolmainu kirik

Metsapealinn Rakvere esitleb: „MEES, KES ISTUTAS PUID" (II Rakvere vaimuliku muusika päevad VaiMus)

Jean Giono jutustuse ainetel valminud animafilmile "Mees, kes istutas puid" improviseerib taustamuusikat Toomas Trass orelil. Lugu sellest, kuidas mets võib luua inimväärsema maailma. Tasuta.

(II Rakvere vaimuliku muusika päevad VaiMus)


N, 30. august kell 22 Art Café hoov

Arti Kinoklubi kutsub filmile „KUTSAR KOPUTAB KOLM KORDA"

Sumedatel augustiõhtutel linastuvad Art Café hoovis taas Eesti filmid. Neljapäeval, 16. augustil on võimalik vaadata R. Sarneti filmi „Idioot" ning 30. augustil Stella Salumaa lühifilme ja Elo Seliranna linateost „Kutsar koputab kolm korda". Seansid algavad kell 22, vihmase ilma korral toimuvad linastused Art Hotelli seminariruumis. Linastused on publikule tasuta.

Filmist:

Mis juhtub siis, kui su ellu saabub ootamatu külaline?

Väikelinna viiuldaja Marju (Marika Vaarik) kasvatab üksi kahte last ning üritab igapäevaeluga hakkama saada, muutes argipäeva enda jaoks maagiliseks. Ühel hetkel saabub tema ellu ootamatu külaline. Marju saab võimaluse teha oma elus vigade parandus. Tal tuleb ootamatult ja lõplikult leida vastus küsimusele, mida ta elult tegelikult tahab?

Aga mis siis, kui oluline viga jäi õigel hetkel tegemata? Tegijad: Rezhissöör Elo Selirand, stsenaristid Elo Selirand ja Mihkel Robam, operaator Elen Lotman, kunstnik Jaana Jüris, tegevprodutsent Anneli Lepp. Festivals: LA Femme Film Festival, 2010; Sleepwalkers, 2010


N, 30. august - P, 2. september Rakvere

Tsirkuse tuur 2012

Kallid tsirkusesõbrad!
Oleme ettevalmistanud 2012 aasta hooajaks järjekordse üllatusterohke  programmi. Mainimist ja vaatamist väärt on kõik numbrid. Eraldi tahaks aga välja tuua ekstreemse lapendula ehk "Surmaratta", kus ilma igasuguse julgustuseta esinevad akrobaadid kõrgel, raskel ja pöörleval aparaadil ja uskumatu mustkunsti show tuvidega Ukrainast. Äärmiselt julged atraktsioonid toob meie publikuni maailmakuulusa džigitaazhi tähe, legendaarse Boris Lazarovi trupp Valgevenest.
Kõige väiksemetele tsirkuse külastajatele pakume lõbusate puudlite numbrit Oksana Vygornytska  juhtimisel. Eksootikad pakuvad programmis hästi nunnud ja tsirkustes ebaharuldased "nasuad" ehk ninakarud. Lisaks "antipod" ehk jalgade abil zongleerija, sõbralikud klounid ja muud.
Ürituse kestus 1 tund ja 30 minutit (koos vaheajaga). Üritusele sissepääs pool tundi enne etendust. Pilet 10-18 €. Sooduspilet 7-14 €.
Sooduspilet kehtib lapsele, õpilastele, tudengitele, pensionäridele, erivajadustega inimestele ja nende saatjatele.
NB! Pilet alates 3. eluaastast! Pildistamine ja filmimine keelatud! Ürituse lingid: http://www.tsirkusetuur.ee


... kuni 30. august Art Cafe

Näitus „Naine"

Väljapanekus värviküllased maalid Marje Õunapuult.


... kuni 31. august Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Rahvusraamatukogu rändnäitus „Iseseisvust taastamas"

Lääne-Virumaa Keskraamatukogu 1. korrusel näitus „Iseseisvust taastamas". Eesti Rahvusraamatukogu ja Riigikogu koostöös valminud näitus tutvustab Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise lugu (1986-1991) sõnas ja pildis. Näitus jääb avatuks 31. augustini.


... kuni 1. september Rakvere Näitustemaja

Kunstinäitus „Kunst pimeduses/valguses"

Näitusesaali on üles seatud SA Virumaa Muuseumid kunstikogu paremik. Teiste seas saab vaadata Elmar Kitse, Richrad Sagritsa ja Aleksander Rünga, Hando Mugasto ja Romulus Tiituse töid aktist karikatuurideni. Külastaja valida on, kas näitust soovitakse vaadata valges või pimedas ruumis taskulambi valgel. Lisaks on võimalus saada osa  kunstniku ateljee inspireerivast õhkkonnast ja tellida sõpruskonnale või töökollektiivile loovust arendav kunstiprogramm veini ja akti maalimise lühikursusega, lastele eriprogrammid! 

Kuraator Teet Veispak. Näitustemaja on avatud: T-R 10:00 - 17:00 ja L 10:00 - 15:00


..kuni 8. september  Rakvere Galerii

Näitus „Värvid lõunast" Ehk JÜRI JÜRNA 5. tulemine


Rakvere Teatri mängukava vaata: www.rakvereteater.ee


Rakvere Teatrikinos sel nädalal:

Naine Ladina kvartalist"