Alates 24. augustist lülitati tööle ka Suigu Lasteaia-Algkooli maaküte. Mõned taastamistööd on veel jäänud teha, kuid kool võib alata. Süsteemile lasime lisaks täiendavalt peale paigaldada sooja ning elektrimõõturid, et täpselt välja rehkendada kütmiseks kuluv energia ja tasuvusaeg. Kui näitajad on head, siis järgmisel suvel ehitame analoogse süsteemi ka Suigu Seltsimajale, kuhu oleme saanud juba KIK-i (Keskkonnainvesteeringute Keskus) toetuse. Oma järjekorda jääb ootama vallakeskus.

Juba kuu aega on kasutusel uus valla veebileht, mis on oluliselt parema ülesehitusega, kui eelmine ning märksa sisukam. Lehte praegu pidevalt täiustatakse ja hetkel on seal juba rohkem infot, kui vanal kodulehel. Uus koduleht sisaldab mitmeid võimalusi otse internetis avalduste või teadete koostamiseks ja saatmiseks, mis peaks kodanike elu oluliselt mugavamaks tegema. Lisaks on olemas foorum kuhu saab postitada erinevaid küsimusi ja teemasid. Põnevat avastamist Teile ning kõik ettepanekud kodulehe parendamiseks on oodatud.

Teede ehituses pole midagi suurt veel toimunud. Sepa tee kraavide puhastamise ja Saki tee katte ehituse lepingud on sõlmimisel ning kõigi eelduste kohaselt saavad tööd tehtud septembri lõpuks. Lisaks oleme planeerinud ligi 180 tonni täidet erinevate teelõikude parandamiseks, mis samuti teostub septembri kuu jooksul. Kõiki teid sellega korda ei saa, kuid pisut paremaks olukord siiski läheb.

Lõpetuseks tahan rääkida sellest tänu millele me kõike eelpool loetletut teha saame ehk rahast. Aasta alguses olime rõõmsad, et valla elanike arv oli üle aastate jälle pisut kasvanud, kuid tagasilöök tuli kiirelt. Nimelt teeb meid murelikuks tulumaksu laekumine, mis on teiste valdade omast pisut maha jäänud. Selle põhjuseks on elanike arvu vähenemine aasta esimese pooles. Augusti alguse seisuga oli meie valla elanike arv 1266 (aastavahetusel oli see1285), mida on 21 inimese võrra vähem ning koos nendega kadus ka maksutulu. Panen kõigile, kel meie valla elu hingelähedane on, südamele, et te leiaksite aega kontrollimaks kas teie elukohaks on ikka registreeritud Are vald. Ainult ühiselt pingutades saame oma elu paremaks muuta.