Kava:

N, 30. august kell 19 Rakvere Kolmainu kirik - Metsapealinn Rakvere esitleb: MEES, KES ISTUTAS PUID

R, 7. september kell 19 Kolmainu kirku pastoraat - Fjodor Dostojevski TASANE

P, 9. september kell 16 Art Café hoov (vihma korral hoovimaja) - Strand... Rand

L, 15. september kell 18 Rakvere Kolmainu kirik - KOORIKONTSERT, vene vaimulik muusika kammerkoor Solare esituses. Tasuta.

P, 16. september kell 18 Rakvere Gümnaasium - Arvo Pärdi sünnipäevakontsert

Sündmused koos lühikirjeldustega ilmuvad iganädalases kultuuriinfos. Lisainfo www.rakverekultuurikeskus.ee


N, 6. september kell 21 Rakvere Teater

Rakvere Teater 73. hooaja avamine ja avalik esikapidu

Rakvere Teater alustab 73. sisehooaega! Õhtu juhatab sisse Tammsaare / Hussari „Uurimise all" esietendus väikeses saalis ja sellele järgneb avalik esietenduse pidu suures majas. Peole on oodatud ka kõik need, kes esietendusele ei mahu!
Ringkäigud teatrimajas viivad kohtadesse, kuhu tavaliselt ei pääse, "ekskursioonijuhtideks" on maag Sergei ja arhitekt Raul Vaiksoo :) Tuled on keeratud hämaraks ning teatrimaja salasoppides esitlevad end hooaja uuslavastused. Üles astub mustkunstnik Meelis Kubo, muusikat p

akub „Kriminaalne Elevant", esmakordselt ilmub Rakvere Teatri lavale sügisest näitetrupiga liituv Mihkel Kabel ...
ÜRITUS ON KÕIGILE TASUTA! Mugavamat olemist silmas pidades palume oma tulekust teada anda hiljemalt 5. septembriks kassa@rakvereteater.ee või tel 32 95 444.

Kava:
- kohad, kuhu tavaliselt ei pääse, ringkäik maagi ja ajaloolasega, ekskursioonid ainult eelregistreerimisega kassa@rakvereteater.ee
- sõnas, helis ja pildis esitlevad end hooaja uuslavastused
- mustkunstnik Meelis Kubo
- live „Kriminaalne Elevant"
- õhtut juhib Rakvere Teatri värske veri Mihkel Kabel
Lisainfo www.rakvereteater.ee


N, 6. september - P, 16. september Rahvusooper Estonia

Estonia Teatribuss 2012

N, 6. september        kell 16 Rakvere bussijaam -  kell 18 „Manon Lescaut" - paketi hind 24 €
R, 7. september        kell 16 Rakvere bussijaam -  kell 18 „Silva" - paketi hind 26 €
L, 8. september         kell 16 Rakvere bussijaam -  kell 18 „Carmen" - paketi hind 26 €
P, 9. september        kell 10 Rakvere bussijaam -  kell 12 „Rosalinde" - paketi hind koos KUMU näitusepiletiga 28 €
N, 13. september     kell 16 Rakvere bussijaam -  kell 18 „Silva" - paketi hind 24 €
R, 14. september      kell 16 Rakvere bussijaam -  kell 18 „Rosalinde" - paketi hind 24 €
L, 15. september      kell 16 Rakvere bussijaam -  kell 18 „Mees La Manchast" - paketi hind 28 €
P, 16. september      kell 10 Rakvere bussijaam -  kell 12 „Modigliani - neetud kunstnik" paketi hind koos KUMU näitusepilet. 28 €

Estonia teatribuss - Teatribussiga saab soodsalt Estoniasse ja tagasi.

6.-16. septembrini kutsub Rahvusooper Estonia teatrisõpru jälle soodsalt ja mugavalt Tallinnasse teatrisse - Taisto bussid võtavad seekord huvilisi peale Viljandist, Võhmast, Türilt, Paidest, Narvast, Jõhvist, Kohtla-Järvelt, Rakverest, Pärnust, Pärnu-Jaagupist, Järvakandist ja Raplast. Bussid toovad otse teatriukse ette ja viivad pärast etendust mugavalt koju tagasi.

Kogu pere kultuuripühapäevadel viivad bussid teatrikülastajad ka KUMU kunstimuuseumisse - pärast etendust saab 9. septembril tutvuda püsiekspositsiooniga Eesti kunsti klassika 18. sajandi algusest Teise maailmasõja lõpuni / Eesti kunst Teise maailmasõja lõpust taasiseseisvumiseni ja 16. septembril vaadata näitust "Mood ja külm sõda".

Lähem info näituste kohta www.ekm.ee.
NARVA - TALLINN
Väljumine Narva Geneva Keskuse eest (Võidu 2) kell 14.00, Jõhvi Kontserdimaja eest 14.40, Kohtla-Järve bussijaamast 15.00, Rakvere bussijaamast 16.00. Väljumine Tallinnast 30 min peale etenduse lõppu. Tagasisõit samal marsruudil vaba sõidugraafiku alusel.
* 9. ja 16.09 väljumine Narva Geneva Keskuse eest (Võidu 2) kell 08.00, Jõhvi Kontserdimaja eest 08.40, Kohtla-Järve bussijaamast 09.00, Rakvere bussijaamast 10.00. Väljumine Tallinnast 30 min peale etenduse lõppu. Tagasisõit samal marsruudil vaba sõidugraafiku alusel.
Kõikidel bussidel väljumine Tallinnast 30 min peale etenduse lõppu. Tagasisõit samal marsruudil vaba sõidugraafiku alusel.
9. ja 16.09 bussid sõidavad 30 min peale etenduse lõppu KUMUsse ja alustavad sealt tagasisõitu pärast 1,5 t kestvat ekspositsiooniga tutvumist. Kauneid teatri- ja näituseelamusi!


R, 7. september kell 19 Kolmainu kirku pastoraat

Fjodor Dostojevski „TASANE" (II Rakvere vaimuliku muusika päevad VaiMus)

Etendus puudutab eksistentsi kõige tähtsamaid küsimusi: mis on armastus, sõprus, halastus, reetmine, lunastus. Ta püstitab küsimuse, kas on võimalik kristlik enesetapp. Tegemist on lugemisteatriga, kus Dostojevski tekstile Tiit Alte esituses sekundeerib improvisatsioonidega klassikalisel kitarril Tiit Korsar. Konsultant Lembit Peterson. Sissepääs 3 eurot. Kohtade arv piiratud.


R, 7. september kell 22 Rakvere Teatrikohvik

JAZZUKOHVIK: Maria Väli Kvartett

Algab Rakvere Teatri Jazzukohviku 8-s hooaeg!

Nii nagu ikka, alustame septembris ja lõpetame mais! Reede õhtuti, algusega kell 22.00 pakume koostöös Eesti Jazzliiduga parimatest parimaid muusikaelamusi Rakvere Teatrikohvikus.

Piletid hinnaga 7 € / 5 € müügil Teatrikassas ja Piletimaailmas. Laua broneerimine Teatrikohviku telefonil 3295420 

MARIA VÄLI KVARTETT 

Maria Väli, Ara Yaralyan ning Jaan Jaanson on triona tegutsenud juba paar aastat. Nüüd on vokaalile, kontrabassile ja kitarrile lisandunud Eesti jazzimaastikul aktiivselt tegutsev trummar Ahto Abner. Oma debüüdi tegi Maria Väli kvartett selle aasta Talvejazzil kontsertiga "Forgotten Garden". Kvarteti kavas on nii omaloomingut kui ka endakirjutatud seadeid jazz- standarditest.


P, 9. september kell 16 Art Café hoov (vihma korral hoovimaja)

„Strand... Rand" (II Rakvere vaimuliku muusika päevad VaiMus)

Strand...Rand kutsub kaasa eesti-rootsi saartelt ja aladelt pärit rahvakoraalide, -laulude ja pillilugude maailma.

Oleme piilunud minevikku ja leidnud sealt ootamatult ilusaid, rõõmsaid ja ka hirmsaid lugusid. Oleme neid uuele elule äratanud. Need on üheaegselt nii ilmalikud kui vaimulikud, nii pühalikud kui inimlikud ning, nagu maailma vägevatele muusikatraditsioonidele kohane, suudavad need meie igapäevaelu igavikuga kokku sulatada. Ikka ja jälle. Pilet 5 eurot.


... kuni 8. september Rakvere Galerii

VÄRVID LÕUNAST Ehk JÜRI JÜRNA 5. tulemine


...kuni 20. september Rakvere Gümnaasium

Rändnäitus "Baltikum ja sakslased"

Näituse organiseerib Darmstadti Baltisaksa Selts. Väljapanek koosneb 14 piltidega varustatud stendist ja hõlmab meie ajalugu 12. sajandist tänapäevani ning selle juurde on välja töötatud didaktilised materjalid. Näitus jääb üles 20. septembrini.

Oodatud on kõik, kel on huvi ajaloo ja eesti-saksa suhete vastu.


... kuni 29. september Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Näitus „Vabadussõja mälestussammas Rakveres"

Sel aastal möödub 20 aastat ausamba taasavamisest. Näitus kõneleb ausamba loomisest, hävitamisest ja taastamisest.

Näha saab ka taastatud ausamba maketti.


... kuni 30. september Art Café

Virve Saare maalinäitus „Lõikusaeg"
Lääne-Virumaa kunstnik näitab läbilõiget oma loomingust aastatest 1982-2012. Teemadeks loodus ja inimene.


N, 6. september kell 14 Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Rakvere Gümnaasium tähistab tänavu oma sajandat juubelit. Pika aja jooksul on sellest koolist erinevatele elualadele siirdunud hulgaliselt helgeid päid. Nõnda on läbi aegade seal oma kooliteed tallanud ka paljud kirjanikud - mõni pikemat, mõni lühemat aega. Mõned neist on oma loomingulisel teel olnud väga viljakad, nagu näiteks Raimond Kaugver ja Ott Arder, mõned aga piirdunud vaid ühe raamatuga või siis on alles oma kirjanikutee alguses. Mõni kirjanik on tuntud väga värvika isiksusena - nii on Sven Kivisildnik oma arvamusavaldustega suutnud raputada tervet ühiskonda, pannes lugejaid ärrituma või vaimustuma. Tõenäoliselt on suuremal või vähemal määral kõigi nende autoriteloomingusse andnud panuse ning jätnud oma jälje ka kool ja õpetajad. Sel aastal samuti sajandivanuseks saava Lääne-Virumaa keskraamatukogu poolt koostatud ülevaatenäitus ongi pühendatud Rakvere Gümnaasiumist võrsunud kirjarahvale - nii neile, kes selle kooli on kunagi lõpetanud, kui ka neile, kes seda teed vaid põgusalt on astunud. Näitusel on eksponeeritud kirjanike teosed ning antud lühike ülevaade ka nende eluteest.

Oma kooliaega meenutavad avamisel Rakvere 1. Keskkoolis 1961. aastal õppinud kirjanik Kalju Saaber ja 1986. aastal kooli lõpetanud ajakirjanik, praegune "Virumaa Teataja" toimetaja Aarne Mäe.


Rakvere Teatri mängukava vaata: www.rakvereteater.ee


Rakvere Teatrikinos sel nädalal: „VAPRAKE" ja „TED"