Triatlon on ju maailma kõige põnevam spordiala! Nii palju, kui ma mäletan, olen alati nautinud sportlikku liikumist ning võistlusi. Kui 1984. aastal Eestimaal esimesed triatlonivõistlused toimusid, siis olin ma päris tubli jalgrattur. Kuidagi loomulik tundus, et lähen katsetama, kuidas triatlon mulle sobib. Oli põnev ja ka edu ei jäänud tulemata.

Millised on olnud Teie sportlikud tulemused?

Tippsportlast minust ei saanud, see on rohkem aja märk, mitte minu enda valik.

Treenida meeldis mulle väga, kuid minu triatlonitreeningud toimusid rohkem iseenese tarkusest, triatlonitreenereid meil Eestimaal siis lihtsalt polnud. Olen võitnud triatlonis ja duatlonis kuus Eesti meistritiitlit, viiel korral olen võitnud Tartu rattaralli, ühel korral Tartu nelikürituse ja saavutanud ka kolmanda koha NSV Liidu matkatehnika meistrivõistlustel.

Olen võitnud triatlonis ja duatlonis kuus Eesti meistritiitlit.

Mis on teie tööülesanded ETL-i peasekretärina?

Alaliidu peasekretärina olen kontaktisik, kes vastutab liidu igapäevase toimimise eest, hästi palju on erinevatel tasanditel infovahetust. See käib aastaringselt ja väga erineval moel. Olen võistlushooaja alguses justkui kiirkäigul pöörlevas karussellis. Naudin seda täiel rinnal. Imeline on olla Eestimaa kõige kiiremini areneva alaliidu peasekretär!

Ja samal ajal tegutsete ka Tabasalu triatloniklubis?

Tabasalu triatloniklubi loomise idee sündis mul 1997. aaastal pere vanima poja Roberti sünnipäeva korraldamisel.

Kuna me mõlemad abikaasa Lembituga olime sel ajal võistlevad tegevtriatleedid, sündis 1998. aasta jaanuaris just triatloniklubi. Esimesele kokkusaamisele kogunes üksteist last, kellest neli on klubi liikmed tänaseni.

Minu ülesandeks on korraldada, kooskõlastada, komplekteerida ja ellu viia kõik planeeritud treeningud, võistlused ja treeninglaagrid. Samuti taotleda tegevustoetust, leida sponsoreid võistluste läbiviimiseks ja koostada aruandeid iga viimse kui sendi kulumise kohta.

Kuidas klubil läheb?

Tabasalu triatloniklubis toimuvad treeningud läbi aasta viis korda nädalas: kolm ujumist, üks jooks ja üks rattasõit või suusatamine. Klubi liikmed on saanud võidurõõmu tunda paljudel ETL-i karikaetappidel ja mitmetel triatloni ja duatlonivõistlustel. Lisaks igapäevasele treening tegevusele ja võistlemistele toimuvad kõigile klubi liikmetele suvine ning talvine treeninglaager.

Neile, kes seavad sihte saavutada häid sportlikke tulemusi rahvusvahelisel tasemel, toimuvad kevadised treeninglaagrid ka Hispaanias.

Sellest võib järeldada, et triatlon on vallas päris heal järjel?

Tabasalu triatloniklubi on seni järjepidevalt arenev organisatsioon: kasvamas on nii meie liikmete arv kui sportlikud tulemused. Arvestatavaid konkurente kõigil Eestis toimuvatel võistlustel on meie klubi kasvandike seas tublisti üle kümne. Igapäevastel treeningutel osaleb 19 last ja noort ning 11 täiskasvanut, klubi suvi ses treeninglaagris Kuperjanovis oli meid kokku 50.

Treeningtingimused Harku vallas on suurepärased! Meil on olemas Tabasalu spordikompleks ujula ja spordi saalidega, imekaunid jooksurajad looduspargis ning väga heas korras kergliiklusteed.

Olete saanud ka Harku valla teenetemärgi töö eest triatloniklubi eestvedajana, mida see teile tähendab?

Olen tunnustuse eest Harku vallale väga tänulik. Olen kindel, et tunnustus tiivustab ka edaspidi pingutama ning endale püstitatud eesmärke täitma. Kuigi võistlusrajale ma ise enam ei kibele, on võistluskeskuse miljöö ja õnnestumiste õhkkond mu lemmikpaik. Edu kõigile, kes seavad endale kõrgeid eesmärke, selle nimel tööd teevad ning oma eesmärgid saavutavad!