Kutsutud olid endised vallavanemad ja vallavolikogu liikmed, naaberomavalitsuste juhid, valla teenetemärgi pälvinud väärikad vallakodanikud ning vallas tegutsevate ettevõtete, asutuste ja külaseltside esindajad.

Vastuvõtu avas Keila Vallavolikogu esimees Kadri Tillemann, kes võrdles oma sõnavõtus valda 20aastase noore naisega, kellel on täiuslik figuur, kui vaadata valla rannajoont ja maismaapiiri.

Välimisest ja sisemisest ilust räägib valla kaunis loodus, tarmukusest julgus teha naaberomavalitsustele ühinemisettepanek. Valda tervitama tulnud Harju maavanem Ülle Rajasalu ütles otse, et nii noorel, kaunil ja kurvikal naisel ei tohiks olla raske kosilast leida. Ühinemine on asjade loomulik käik, katsuge ainult oma peigmehele meeldida, soovitas Rajasalu. Keila linna poolt tervitas valda linnavolikogu esimees Ago Kokser, kes kiitis kahe omavalitsuse koostöö- ja ühinemisläbirääkimiste senist asjalikkust ja kinnitas, et kui liitumine teeb meid tugevamaks, oleks see igati loogiline samm.

Tugeva aplausi teenis endine abivallavanem Koit Kelder, kelle sõnul oli valida, kas minna Torgu Kuningriigi aastapäevale või tulla Keilasse. „Tulin siia, sest need aastad, mil ma töötasin Keila vallas, olid huvitavad ja õpetlikud," ütles täna kodusaarel Pöide vallavolikogu juhtiv mees.

Valla külaseltsid olid pidulikuks päevaks köitest ja laudadest kokku sõlminud redeli, mille igal astmel kirjas seltsi nimi, tunnuslause või soov. See köisredel hakkab rändama mööda külaseltse ja loosi tahtel jäi see esimeseks aastaks Lehola külaseltsi hoida.

Vastuvõtu muusikalise osa sisustasid René Soom ja Estonia kvartett.

Keila Leht palus vallavanemaks olemise aega meenutada Kadri Tillemannil: „Kõik need head aastad, mil ma olen saanud Keila vallas toimetada, on olnud mulle hästi olulised, õpetlikud ja tähendusrikkad. Olgugi et enne 2005. aastal vallavanemaks valimist olin vallas neli aastat maanõunik ja abivallavanem ja enne mind oli vallavanemaks samuti naine - Lea Papp, leidus toona imestajaid, et kas see 27-aastane preili ongi vallavanem. Olulised mälestused seostuvad loomulikult Laulasmaa Kooliga - selle rajamise ettevalmistused, ehitusaeg ja käivitamine. Ilus mälestus on just Laulasmaa Koolis aset leidnud üritus, kus saime meie valda kodu rajanud Arvo Pärdile sümboolselt üle anda väärilise kingituse - maatüki tema kodu lähedal, et maestro saaks rahus heliloomingut luua.

Olen alati arvanud, et koostöös sujuvad asjad ladusamalt, seepärast tunnen rõõmu, et mitmed vallavanemaaegsed koostööalgatused ei ole hääbunud, vaid uut hoogu saanud. 2009. aastal kokkukutsutud Lääne-Harjumaa omavalitsusjuhtide ühinemis- ja koostööalane kokkusaamine on tänaseks päädinud Keila linna ja valla ühinemisläbirääkimistega ning Rahandusministeeriumi poolt toetatud koostööprojektiga, kus osalevad pea kõik Tallinnast Saaremaa poole jäävad linnad ja vallad."
_________________________________

Keila vallavanemad 1992-2012

Lembit Puusepp (september 1992 - mai 1995)

Vello Toomik (mai 1995 - veebruar 1996)

Peeter Ello (veebruar 1996 - oktoober 1996)

Vello Toomik (november 1996 - aprill 1997)

Tiit Mae (aprill 1997 - aprill 2003)

Lea Papp (aprill 2003 - veebruar 2005)

Kadri Tillemann (märts 2005 - mai 2010)

Jaan Alver (mai 2010 - oktoober 2011)

Kalev Laast (alates oktoobrist 2011)