Kontsertidel esinevad Venemaalt külla tulnud komi, udmurdi, mari ja handi folkloorirühmad ning Soome ja Eesti pärimusmuusikud. Ungari etno-jazzmuusikaansambel Live Act Folk esineb Jazzkaare Sügisjazzi sarjas Kumus 20. oktoobril.

Hõimupäeval, 20. oktoobril toimub Eesti Rahvusraamatukogus rahvusvaheline konverents, mis on pühendatud Eesti-Ungari ja Eesti-Soome vaimse koostöö konventsioonide 75. aastapäevale ja keskendub rahvuspoliitilistele küsimustele kahe maailmasõja vahelisel perioodil.

Kinos Artis on 15.-19. oktoobrini traditsioonilised soome-ugri filmipäevad, mis on suunatud eelkõige gümnaasiumiastmele. Näidatakse mängufilme, mis puudutavad väikerahvaste rahvustunde, ajalooliste katsumuste ja kultuurimuutustega seonduvat.

Oktoobri lõpuni on Eesti Rahvusraamatukogu 6. korruse trepigaleriis avatud Hans Ragnar Mathiseni graafikanäitus „Saami trummid kunstiteostena" ja Eesti Kunstiakadeemia soome-ugri uurimisreisi näitus „Karjala koolivaheaeg?".

Soome-ugri teemalisi üritusi korraldavad oktoobrikuus veel Eesti Rahva Muuseum ning mitmed teised asutused ja organisatsioonid. Venemaa soome-ugri rahvaste ansamblid esinevad ka väiksemates rahvamajades ja koolides üle kogu Eesti.
Hõimupäevade ürituste kava leiab Fenno-Ugria Asutuse kodulehelt.