Kummatigi on Eesti tööjõuturul pidev nõudmine teenindustöötajate järele. Ikka ja jälle loeme, et kutsutakse tööle kokkasid, pagareid, ettekandjaid, baarmene, suurtesse kauplustesse müüjaid. Neid elukutseid on võimalik omandada igas eas ja iga rahvuse esindajal.

Seniajani pidi meie kodulinna elanik kulutama hulga raha ja aega, et käia Tallinnas nimetatud ameteid omandamas. Linnavalitsus otsustes tulla vastu huviliste soovile ning lõi käed ühe Tallinna kutseõppeasutusega. Linnapea leppis kokku Tallinna Erateeninduskooli juhtkonnaga koostöös, mille sisuks on Eesti Töötukassas registreeritud töötute erialane väljaõpe kodulinnas. Lõppkokkuvõttes tagab see inimestele tööhõive ning reaalse sissetuleku.

Selle projekti edukaks läbiviimiseks eraldab linnavalitsus nõuetekohased ruumid ja vajaliku tehnika, kool omaltpoolt võimaldab õppejõud, õppematerjalid ning kursuse lõppedes saab iga lõpetaja Euroopa Liidu poolt aktsepteeritud sertifikaadi omandatud eriala kohta. Need lõputunnistused annavad lõpetajale võimaluse leida tööd mitte ainule Eestis, vaid ka teistes Euroopa Liidu maades.

Õppetöö ajal makstakse töötukassas registreerunuile päevaraha 3,86 euro suuruses summas.

Kool omalt poolt pakub võimalust läbida õppealane praktika mainekates restoranides ja hotellides. Soovi korral on kursused edukalt läbinutel võimalik leida tööd samas ettevõttes, kus möödus ka praktika.

Teabepäev ümberõppimise võimalustest kodu lähedal toimub 22. oktoobril 2012.a. kell 16.00 Loksa linnavalitsuse saalis, Tallinna tn. 45. Eelnevalt registreerida telefonil 58050209.

Osalemiseks selles projektis on vaja registreerida end Eesti Töötukassas ning teavitada neid, et soovite ümberõpet Tallinna Erateeninduskoolis teie poolt valitud erialal.

Lisateave telefonil 56642261.