Aktusel tunnustatakse Türi vallale osutatud silmapaistvate teenete eest tänavust aukodanikku Kalju Tamme, kuldsete aumärkide saajad Endla Sootlat, Rene Viljatit, Ants Oidekivi ja Vello Laprikut ning hõbedase aumärgi saajat Tarvi Roosi. Tänatakse kõiki aukodaniku ja aumärkide kandidaate, kelledeks on Leo Rehela, Janis Baranin, Andrek Põllumäe, Maie Ruisu, Ülle Välimäe, Sander Poak, Kaarel Orumägi ja Karl-Mathias Saarse.
Kontsert- aktusel esinevad Retla Kooli lastekoori ja mudilaskoori ansamblid ning solistid Eda Libliku juhendamisel, Anne Laimetsa klaveriõpilased Liisa-Maria Marrandi ja Martin Tampuu Türi Muusikakoolist. Kontserdil asub üles Eesti Meeskoor dirigent Andrus Siimoni juhtimisel kavaga „Hingevalgus". Solist on Pirjo Püvi, klaveril Piia Paemurru, luulet loeb Alo Rammo. Koosviibimine lõpeb sünnipäevatordi söömisega.

Valla sünnipäevale pühendatud ettevõtmised algasid 6. oktoobril Türi Õunafestivaliga ning nädalalõppudel toimunud tantsuõhtutega Taikse ja Türi Kultuurimajades. Sel nädalalõpul, 26. ja 27. oktoobril ootab Türi Raamatukogu külastama tasuta raamatulaata.

Traditsiooniliselt toimub valla sünnipäevale pühendatud perespordipäev Kabalas, mis algab pühapäeval, 28. oktoobril kell 12 ja kuhu on oodatud lustlikult-sportlikult meeskonnamänge mängima nii väikesed kui suured kogu vallast. Päeva korraldab Türi Spordiklubide Liit koostöös Kabala Kultuuri- ja Spordiseltsiga. Mänge viivad läbi Liisa Gritšenko, Mati Sadam ja Heli Martin ning kõik see lõpeb ligi kahe tunni pärast kringli söömisega.

Türi Kultuurimajas saab kuni 18. novembrini vaadata Teet Reieri fotonäitust „Aastaring Türi vallas". Türi vald kutsus koolinoori osalema fotokonkursil "Türi vald läbi kaamerasilma". Konkursi eesmärk oli koguda põnevaid fotosid pildipanka ja tutvustada Türi valda läbi siinse looduse, inimeste, sündmuste, vaatamisväärsuste, nähtuste ja huvitavate kohtade.
Üleskutsele vastas 8 autorit , kes saatsid kokku 25 fotot. Töödega saab alates homsest tutvuda valla kodulehe www.tyri.ee  pildigaleriis.