Tema sõnul tehakse tänavu ka rekord ehk esmakordselt saadakse teravilja kokku üle ühe miljoni tonni 390 000 ha pealt. Sellest 600 000-640 000 tonni jääb sisetarbeks ning ülejäänu läheb ekspordiks.

Samarüütli sõnul on üheks oluliseks kultuuriks kujunenud raps. "Loodan, et Weroli kannatusterada saanud otsa ning uus omanik Baltic Agro saab usaldusväärseks partneriks nagu seni olnud," lisas ta.

Head meelt teeb Samarüütli sõnul ka viljelusvõistluse kaks rekordit, kus talirukist saati 9,7t/ha ettevõttes Mangeni PM OÜ ning talirapsi 5,7t/ha ettevõttes Pae Farmer OÜ. "Need saagikuse näitajad on konkurentsis igas Euroopa ja maailma riigis," ütles Samarüütel. "Meil on ettevõtteid, kelle järgi joonduda ning utoopiaks ei ole 4t/ha saada."

Piimatoodang lehma kohta osas oleme tõusnud ELi kümne parima hulka. "Võin kindlalt väita, et 10tonni piima hulk ületatakse tänavu 13 suurema farmiettevõtte poolt."

"Tänan peaministrit ja põllumajandusministrit põllumehi toetava otsuse eest anda eelarves otsetoetusteks 24,3 miljonit eurot," lisas Samarüütel.