Tänavu esindas ta Eestit Poolas Łowiczis rahvusvahelisel põllumajandusvõistlusel. Võistluskava hõlmas alasid traktoriga vigursõidust kuni heinapakkide ladumiseni. Poolast toodi koju teine koht.

Praktika käigus veetis noor põllumees hiljuti kaks kuud Saksamaal Leeris. Praktika oli topelt kasulik, kuna lisaks põllumajandusoskustele sai ta Leeris inglise keele taset parandada ning tutvuda sakslaste kommetega.

Noormees on suureks abiks vanematele Vana-Vigalas Jõela talus, kus tegeldakse teravilja ja õlikultuuride kasvatamisega. “Ma võin öelda küll, et hea meelega võtaksin talu üle, aga enne õpiksin juurde,” ütleb ta.

Juba järgmisel kevadel on Hendrikkol plaanis väiksemal maalapil prooviks vaarikaid kasvatama hakata, lootes, et kui töö kannab vilja, võib talu ehk tulevikus vaarikaid turustama hakata. Eeltööd istanduse rajamiseks tegi ta juba sel sügisel ära.

Tulevikuplaanid veel selged ei ole. Kuigi kõige loogilisem tunduks Tartusse maaülikooli minek, ei välista mitmekülgsete huvidega noor mees mõtet minna õppima hoopis pedagoogikat või rahvamuusikat. “Ilmselt sõltub mu valik ka sellest, kuidas mul üldainete eksamid lähevad,” kaalutleb ta.

Põllumajanduse kõrval mängib Hendrikko elus väga olulist rolli muusika. Eelmisel aastal, olles inspireeritud Johhny Cashi muusikast ning saatest “Poliitbänd”, otsustas ta luua ansambli, mis sai nimeks Vana Kooli Noored. Kui enamasti kaverdatakse kantrilaule Tarmo Pihlapi või Kukerpillide repertuaarist, siis hiljuti lindistati esimene lugu, mille autoriks on Hendrikko ise.

“Laulukirjutamisega hakkasin tegelema, kui olin Saksamaal praktikal. Sõnu saan kirjutada siis, kui hommikul ärgates tunnen üht sisetunnet ja tean, et kui ma seda ära ei kasuta, siis läheb see laul raisku,” seletab ta.